Sinds een paar jaar maken wij thuis ijstaart. Ik had dat nog nooit eerder gedaan, maar dit recept is echt een schot in de roos! De formule: mokka-schuimkoekjes, slagroom en karamelsaus is toch puur genieten in het kwadraat!

De variant met jam en rode bessen staat ook online: lekker fris. Het recept vind je hier. 

IJstaart met karamel en mokka

We gaan snel verder naar het recept, dan heb je hem binnen een kwartier in de vriezer en vier uurtjes later kan je hem al opdienen als dessert. Is dat niet mooi? Leuk en lekker voor kerst!

Ingrediënten ijstaart met karamel en mokka

  • 250 gram mokka-schuimkoekjes
  • 12 mokka-schuimkoekjes ter decoratie
  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom (+ 1 el suiker)
  • karamel

Bereiding

Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.

Verkruimel de mokka-schuimkoekjes boven een kom. Mix de slagroom stijf met de suiker en klop de mascarpone los. Meng de slagroom en de mascarpone door elkaar heen.

Voeg de mokkaschuimpjes toe aan de mascarponeslagroom en meng dit goed door elkaar.

Schep het mengsel in de springvorm en strijk glad. Versier met karamel en extra mokka-schuimkoekjes. Daarna afdekken en minimaal 4 uur in de vriezer.

IJstaart met karamel en mokka

Heb jij weleens een ijstaart gemaakt?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

8 gedachte over “IJstaart met karamel en mokka”
  1. Hallo , de ijstaart met karamel . Heb ik een vraag over , er staat klop fix , en als je de bereiding leest klop klop ?

    1. Hoi Maria,
      Nee ik maak hem gewoon zonder klop fix of klop-klop. In het verleden heb ik hem weleens gemaakt met klop fix of klop-klop. Maar het is dus niet nodig.
      Groet, Lianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *