Deze frisse mango cake met roomkaas is eigenlijk wel een goed recept in deze lenteweek. Of het nu regent of niet: deze cake is zonnig genoeg! Afgelopen weekend heb ik 2,5 recept gemaakt. Een heerlijke hazelnootkoek en een mango cake. Dat halve recept? Tsja, dat moet ik nog ergens in verwerken, maar dat houd ik nog even geheim. 😉

Op Instagram vroeg ik jullie wel recept online moest komen en hoewel het bijna gelijkspel was heeft deze cake met mango gewonnen! Dus vandaar dat ik nu dit recept zit te tikken.

Deze cake is gemaakt met de 100% Fruitmoesjes van Servero. Deze fruitmoes zat in de foodybox Lente van Kroon op het Werk en ik vond het wel tof om hem in een cake te verwerken. Poging 1 waarbij ik de boter van de cake had vervangen door de fruitmoes was geen succes. Poging 2 wel, daarom deel ik dit recept wel met jullie. 🙂 Ik gebruik de smaak: ‘Appel Mango Perzik Passievrucht‘. Je kan eventueel ook een mango pureren.

De swirl (idee van Laura’s Bakery) in de cake is iets mislukt, maar de smaak is er niet minder om. Mijn swirl is gewoon wat naar beneden gevallen.

Ingrediënten Mango cake met roomkaas

Cake

Roomkaasvulling

  • 170 gram roomkaas (gebruik een A merk)
  • 30 gram suiker
  • 1 el bloem
  • 25 gram ei
  • 2-3 eetlepels 100% Fruitmoesje Appel Mango Perzik Passievrucht

Decoratie

  • 25 gram witte basterdsuiker
  • 125 ml slagroom
  • half zakje klopfix/slagroomversterker
  • 100 gram monchou (Zacht en Luchtig)
  • scheutje vanillearoma
  • mango
  • 1 eetlepel 100% Fruitmoesje Appel Mango Perzik Passievrucht

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakeblik in met boter en bekleed met bakpapier.

Mix de boter en de suiker tot een smeuïg geheel. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg als laatste de bloem toe en meng tot een egaal cakebeslag. Verdeel het cakebeslag over het bakblik.

Meng voor de roomkaasvulling de roomkaas met de suiker, bloem en het ei. Meng dit kort door tot een egaal mengsel. Verdeel dit over de bovenkant van het beslag. Verdeel er daarna 2-3 eetlepels 100% Fruitmoesje Appel Mango Perzik Passievrucht overheen.

Zet daarna voor 50-60 minuten in de oven totdat de cake gaar en goudbruin is. Laat volledig afkoelen.

Mix de witte basterdsuiker met de slagroom, klopfix, vanille aroma en monchou tot een romig, egaal mengsel. Doe dit in een spuitzak en spuit toeven op de bovenkant van de cake. Verdeel hier wat stukjes mango en wat van de fruitmoes overheen naar eigen inzicht.

Smakelijk eten!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *