Laatst had ik een bakdate met Adriënne van Bakkriebels, samen hebben we een oreo koektaart gemaakt. Natuurlijk hebben we allerlei blogverhalen met elkaar gedeeld, nog een taart gebakken, foto’s gemaakt, tips uitgewisseld en lekker gekletst. Al met al een gezellige middag en zeker voor herhaling vatbaar!

Adriënne had al wat voorwerk gedaan: ze had het koekdeeg al gemaakt van een recept van haar blog. Met wat kleine aanpassingen paste het nog beter bij de oreo koektaart. Toen ik aankwam dronken we eerst en kop koffie en daarna gingen we meteen aan de bak. Adriënne ging aan de slag met een botercrème voor de stroopwafel taart en ik ging het koekdeeg uitrollen en uitsnijden.

Oreo Koektaart

Nadat de koek was gebakken en afgekoeld kon het decoreren beginnen. Het leukste deel van het bakken. Adriënne had haar recept voor een heerlijke luchtige monchouvulling gemaakt en met heel veel chocolade, oreo’s en koek kon het versieren beginnen.

Ingrediënten Oreo Koektaart

Koekdeeg

 • 200 gram half koude roomboter
 • 150 gram bruine basterdsuiker
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 1 ei
 • 375 gram bloem
 • 100 gram cacao
 • snufje zout

Monchou vulling

 • 100 gram witte basterdsuiker
 • 500 ml slagroom
 • 2 zakjes klopfix/slagroomversterker
 • 2 bakjes monchou (Zacht en Luchtig)
 • Vanillearoma

Decoratie

 • Oreo
 • Mini oreo
 • Chocoladereep milka Oreo (klein)
 • Chocoladereep Milka Oreo (groot)
 • Chocoladestrooisels
 • 50 gram DuoPenotti pasta Cookie en Milk

Bereiding

Koek

Mix de roomboter en met de beide suikersoorten ongeveer 2 minuten. Voeg daarna het ei toe en mix tot deze goed door de boter en suiker gemengd is. Voeg daarna de bloem, cacao en het zout toe en mix tot een mengsel.

Leg de deegbal tussen twee plakken huishoudfolie om het uitrollen gemakkelijk te maken. Rol het deeg, eventueel met behulp van uitrollatjes, uit tot zo’n 3 mm. Snijd er daarna een drie cirkels uit met een gat in het midden. Wij hebben gebruik gemaakt van bakblikken (groot: 22,5 cm, klein: 10 cm).

Leg het deeg daarna ongeveer een uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak de koek (afhankelijk van de dikte en grootte) in ongeveer 10 – 20 minuten lichtbruin.

Laat de koek na het bakken volledig afkoelen (op een taartrooster) voordat je verdergaat.

Monchouvulling

Klop eerst de slagroom stijf met de suiker, vanillearoma en de klopfix. Voeg daarna de monchou toe. Spatel de monchou vervolgens door de slagroom heen, totdat er een egaal mengsel ontstaat. Doe het daarna in een spuitzak.

Decoratie

Verwam de pasta en doe deze in een spuitzak. Neem als eerste een koek en leg deze op een mooi bord. Spuit hierop de monchou vulling 2 toeven breed en verdeel in het midden de pasta. Leg er dan nog een koek op. Herhaal deze stappen nogmaals. Als laatste spuit op de derde koek ook de monchou vulling. Versier deze naar hartenlust met de chocolade, oreo’s, etc. Daarna kan je genieten!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

14 gedachte over “Oreo Koektaart”
 1. Oh boy, WAT een taart. Ik denk niet dat ik me daaraan ga wagen, maar ik wil zeker het recept eens door iemand laten maken, want die wil ik zeker eens eten. Ik zal eens vrijwilligers gaan zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *