Deze heerlijk frisse citroen cheesecakejes met kwark zijn perfect om de lente in te luiden. Ik ben dol op de lente: een prachtig seizoen waarin alles weer tot bloei komt. 

citroen cheesecakejes met kwark

Door de frisheid van deze taartjes en de prachtige gele citroenstukjes ter decoratie passen deze mini cheesecakejes bij de lente. Daarnaast is het natuurlijk een feest om deze te serveren bij de paasbrunch, -lunch of tijdens een high tea. 

citroen cheesecakejes met kwark

Voor de #swiepswapswoep, geregeld vanuit de blog Mandy&More, zocht Mandy nog iets te bakken van een andere blog. Dat is namelijk het idee achter de #swiepswapswoep: je bakt/kookt iets van de blog van een ander. Voor de blog van Emma, Em’s Real Food, werd nog iemand gezocht. Ik heb toen de blog van Emma even doorgekeken en zag al snel deze cheesecake. Die heb ik in een iets ander jasje gegoten, vooral een kleiner jasje, en daarnaast nog wat decoratie gegeven.  

Ingrediënten citroen cheesecakejes met kwark

Bodem

 • 100 gram biscuitjes
 • 70 gram boter
 • rasp van een halve citroen

Vulling

 • 400 gram volle kwark
 • 80 gram cream fraiche
 • sap van een halve citroen
 • rasp van een citroen
 • 60 gram suiker
 • 3 eieren

Decoratie

 • 150 ml slagroom (+ 1 el suiker)
 • 3 schijfjes citroen in vieren

Bereiding

Neem een schaal en hang hier een zeef in. Doe daarin een theedoek die je een beetje natgemaakt hebt. Giet hierin de kwark en laat dit 1 uur uitlekken.

Vermaal de biscuitjes tot kruimels. Smelt de boter en rasp de halve citroen. Doe de boter en citroenrasp bij de koekkruimels en meng dit. Verdeel de koekkruimels over de bodem van een (siliconen) cupcakevorm. Druk aan met behulp van een glas. Zet daarna in de koelkast om hard te worden.

Verwarm de oven voor op 140 graden. Doe de uitgelekte kwark in een kom. Doe hierbij de cream fraiche, de citroenrasp, de suiker en het citroensap. Voeg daarna één voor één de eieren toe. Roer dit goed door tot een egaal mengsel. Schep het mengsel op de bodems.

Bak de mini citroen cheesecakejes met kwark voor 40 minuten gaar en goudkleurig. Zet in de oven een schaal met water, voor een mooi eindresultaat. Laat daarna volledig afkoelen in de oven.

Mix voor de decoratie de slagroom met de suiker stijf. Doe dit in een spuitzak met spuitmondje en spuit toeven op de mini cheesecake. Neem de schijven van de citroen en snijd deze in vieren. Doe op elk taartje een partje van de citroen.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Citroen cheesecakejes met kwark”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *