Mijn favoriete baksel om te maken is met stip op 1: taart. Vooral diegene die niet in de oven hoeven, zoals deze ontzettend lekkere monchou taart. Ik hou gewoon niet zo van gepriegel. Ik ben meer van het grove gooi-en-smijt-werk.

Stip op 2: cake. Hoewel cake wel in de oven moet. Wel zo handig. Is het concept simpel. Men neme vier gelijke delen, meng dit door elkaar, zet in de oven en tada! Een kind kan de was doen.

Deze marmercake is, omdat die uit twee smaken beslag bestaat, wat meer werk, maar goed te overzien hoor. Ik zou zeggen maak hem zeker!

O, ja, belangrijk ding nog! Voor deze cake werd ik geïnspireerd door Simone van FoodQuotes met haar kaneelcake met kruidnoten. Deze dame heeft een leuke blog met enorm veel recepten. Bovendien maakt ze prachtige foto’s. Zeker even kijken dus.

Kaneel marmercake met schuddebuikjes

Ingrediënten kaneel marmercake met schuddebuikjes

 • 200 gram boter
 • 200 gram suiker
 • 4 eieren
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 1 eetlepel melk
 • 1 eetlepel kaneel
 • halve eetlepel grof gemalen kaneel
 • 1 tl vanille extract

Topping

 • 150 gram roomkaas
 • 15 gram boter
 • 45 gram poedersuiker
 • 30 gram schuddebuikjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden. Neem een cakeblik. Vet in met boter en bekleed met bakpapier.

Neem twee kommen. Doe in beide 100 gram boter en 100 gram suiker. Mix dat door elkaar. Voeg daarna aan beide mengsels twee eieren toe. Mix tot een geheel.

Voeg in de ene kom 100 gram zelfrijzend bakmeel en de kaneel toe. Ik heb grof gemalen kaneel en gewone kaneel toegevoegd. Geen grof gemalen kaneel in huis? Gebruik dan 1,5 eetlepel ‘gewone’ kaneel. Voeg ook een eetlepel melk toe. Mix dit door elkaar tot een egaal cakebeslag.

Neem de andere kom. Doe hier ook 100 gram zelfrijzend bakmeel in. Voeg hier ook het vanille extract aan toe. Meng tot een egaal cakebeslag.

Pak het cakeblik. Schep de helft van het vanillebeslag in de vorm en spreid uit met een spatel. Verdeel hierover het kaneelbeslag en eindig met het laatste deel van het vanillebeslag. Roer met een mes kort door het beslag, zodat er een marmereffect ontstaat, zodra de cake uit de oven komt.

Zet de cake voor 60 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.

Ondertussen kan je wel de topping maken. Meng de boter met de roomkaas. Zorg ervoor dat er geen klontjes inkomen. Hiervoor kan je het beste de boter eerst romig kloppen met een lepel. Voeg daarna in twee delen de roomkaas toe. Doe hierbij de poedersuiker. Meng tot een egaal mengsel. Smeer dit op de bovenkant van de cake met de bolle kant van een lepel. Strooi hier de schuddebuikjes overheen. Genieten maar!!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Kaneel marmercake met schuddebuikjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *