Karamel en chocolade is een topcombinatie die ik wel vaker gebruik op mijn blog. Ik zal straks wat andere recepten met jullie delen. Vandaag deel ik het recept voor deze karamelcake met Toffifee voor jullie! Tips: brownies met karamel, karameltaart of deze heerlijke karamelkoek met havermout en chocolade.

Tijdens het bakken van deze cake ging het wel wat mis. Ik had namelijk een te klein bakblik gebruikt. Gewoon luiheid, want toen ik het cakebeslag in het cakeblik deed zat het al overvol. Terwijl het handiger is om het bakblik voor 3/4 te vullen. Maar ja, ik had geen zin om naar boven te lopen en een ander bakblik te halen. Dus gewoon in de oven gezet, maar na 5 minuten begon het cakeblik al over te stromen. Slot van het liedje: een groot deel van het cakebeslag lag buiten het blik op de bodem van de oven. Mijn broer stelde toen de vraag of ik ook mijn eigen fouten ging delen op mijn blog, nou hier heb je het! Ook hier gaat weleens (vaak) wat mis. 🙂

Deze cake smaakt heerlijk naar karamel en door de slagroom wordt hij lekker romig, de hazelnoten die verstopt zijn in het cakebeslag zorgen voor een heerlijke crunch!

Trouwens, nog wat leuks om te vertellen. Deze cake heb ik gemaakt met de gezouten roomboter van Floraplant (= plantaardig alternatief van roomboter). Niet dat ik dat per se moet of iets, maar het zat in mijn too good to go – box! Dus dan moet je het wel gebruiken hoor en het is goed bevallen! 😉

Ingredienten karamelcake met Toffifee

  • 220 gram licht bruine basterdsuiker
  • 225 gram gezouten boter
  • 360 gram dulche de leche of bebogeen uit de supermarkt
  • 5 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 80 gram hazelnoten
  • 1 pak Toffifee (of ander soortige karamel/chocolade bonbons)
  • 125 ml slagroom
  • 10 gram pure chocolade

karamelcake met toffifee

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een cakeblik van 31 cm breed (bovenkant), vet dit in met boter en bekleed met bakpapier.

Mix de boter en de suiker tot een romig geheel. Voeg daarna 330 gram dulche de leche toe. De rest bewaar je voor de topping! Mix daarna 1 voor 1 de eieren door het beslag. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe en mix tot een egaal cakebeslag.

Hak daarna 60 gram hazelnoten in stukken. Snijd dan Toffifee bonbons in vieren en spatel deze samen met de hazelnoten door het beslag.

Doe het cakebeslag in het blik en zet voor 60 minuten in de oven. Check of de cake gaar is door er met een mes/satéprikker in te prikken. Als het gaar is, is het mes/satérpikker schoon. Laat de cake afkoelen.

Maak de topping als volgt. Mix de slagroom met de rest (30 gram) van de dulche de leche. Smeer dit op de bovenkant van de totaal afgekoelde cake. Hak de overige 20 gram hazelnoten in stukjes en verdeel over de slagroom. Leg de Toffifee bonbons erop. Rasp de chocolade erboven voor een tof eindresultaat.

Dan smullen maar! 😉


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Karamelcake met Toffifee”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *