Net zoals Martine van Duizenden1dag neem ik mij elke keer voor om op tijd te starten met de foodblogswap. Helaas mislukt het ook heel vaak. Maar het recept is gekomen. Deze cake donuts met spikkels zijn gemakkelijk te maken en perfect voor een feestje!

Heb je geen donutvorm: dan zijn er meerdere opties: koop er een of maak je vorm door te kneden met je handen of gebruik een muffinvorm waarin je een bolletje aluminiumfolie in legt, om op die manier het “gat” in de donut te creëren.

cake donuts met spikkels

Afijn, ik mocht deze maand aan de slag met de blog van Martine. Een blog die al heel wat jaren – bijna elf als ik het goed heb – bestaat. Op haar blog deelt Martine een uitgebreid arsenaal aan recepten. Van zoet tot hartig, van Hollands tot Japans, van ontbijt tot borrelhapje, etc. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Ik ging aan de slag met donuts, maar dan wel wat anders. Ik maakte de donuts met behulp van een cake, die je mengt met roomkaas. Ter decoratie goot ik er wat ganache overheen en natuurlijk spikkels. Lekker fleurig niet waar? 🙂

Ingrediënten cake donuts met spikkels

Bereiding

Neem de donutvorm.

Verkruimel de cake en voeg hier de roomkaas aan toe. Kneed dit tot een “deeg”. Duw het deeg in de donutvorm. Snijd het overtollige af met een scherp mesje. Zet daarna voor een kwartier in de koelkast. Haal de donuts daarna uit de vorm.

Verwarm ondertussen de slagroom en de chocolade in de magnetron. Doe dit ongeveer voor 40 seconden. Roer daarna door totdat alle chocolade in de slagroom is gesmolten. Laat daarna iets afkoelen totdat er een dikkere ganache ontstaat. Het moet niet in een dun straaltje van je lepel aflopen, maar wat dikker (zoals vla).

Giet de ganache daarna over de donuts en versier met de spikkels. Daarna lekker opeten!

Zo eet je cake eens op een andere manier. Wat vind jij ervan?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *