In mijn dorp is een meisje geboren met een prachtige naam, dat is een lekker taartje waard! Mijn ouders hebben deze geboorte tulband met glazuur en slagroom en een leuk kaartje afgegeven en ik heb gebakken. Zo is alles eerlijk verdeeld. Sinds kort zit ik helemaal in de flow van de tulbanden, dus wie weet volgt er nog een recept. Welk recept maak jij altijd in een tulband? En voor welke gelegenheid?

geboorte tulband met glazuur en slagroom

Dit keer deel ik een simpele cake, maar met een leuke uitwerking. Het cakebeslag heeft twee kleuren en de aan de decoratie is zeker gedacht. Wat ik precies heb gedaan lees je zo. Ook maak ik gebruik van de ‘stamps’ van Partycupcakes. Dit zijn leuke stempels die je kunt gebruiken voor marsepein/fondant, koekjes of chocolade. Met behulp van de stempel kan je een boodschap of plaatje drukken in het ingrediënt. Gelukkig vond ik nog wat fondant in mijn bak-doos, dus dat maakte de tulband extra leuk!

PS. Sinds vandaag ben ik ook weer te vinden op Instagram. Volg je mijn blog daar ook al?

geboorte tulband met glazuur en slagroom

Ingrediënten geboorte tulband met glazuur en slagroom

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • mespunt roze kleurstof
  • 300 gram poedersuiker
  • 3 el water + wat roze kleurstof
  • 200 ml slagroom (+ 1 el suiker)
  • roze muisjes
  • 20 gram witte of roze marsepein/fondant

PS. Gebruik natuurlijk de kleuren die je wilt, blauw of groen is ook prima.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een tulband vorm (2,6 liter) in.

Mix de boter en de suiker tot een romig mengsel. Voeg dan één voor één de eieren toe. Mix tussen elk ei het beslag goed door. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe. Mix tot een egaal cakebeslag.

Doe 1/3 van het beslag in een andere kom. Doe hierbij de roze kleurstof. Meng dit tot een egaal roze beslag.

Schep de bodem van de tulband vol met het cakebeslag. Schep hier daarna het roze beslag overheen en sluit af met de rest van het ‘normale’ beslag.

Zet dit voor ongeveer 45-60 minuten in de oven. Controleer of de cake gaar is, door met een satéprikker erin te prikken. Komt die er schoon uit? Dan is de cake gaar. Zo niet, laat hem nog even in de oven staan. Haal de cake daarna uit de vorm en laat compleet afkoelen.

Decoratie

Meng de poedersuiker met het water en de kleurstof tot een papje. Verdeel dit over de bovenkant van de tulband. Probeer wat leuke druipers te maken voor een speels effect.

Glazuur kan je ook maken met frambozen. Bekijk dit recept maar eens!

Mix de slagroom stijf met de suiker en doe dit in een spuitzak met spuitmondje. Spuit toeven op de bovenkant van de tulband. Strooi hier de muisjes overheen. Maak rondjes van het marsepein. Duw een beetje plat en duw het stempel hierin. Zet de rondjes op de tulband om het feest compleet te maken!

geboorte tulband met glazuur en slagroom

Dat is nog eens een leuk kraamcadeau of niet? Ik kan natuurlijk niet de binnenkant laten zien, maar reken maar dat die er ook gezellig uit zag. 😉


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *