Misschien heb je het al ergens voorbij zien: de Radler kwarktaart. Zelf heb ik hem getest en hij viel zeker in de smaak. Het bracht mij alleen wel op het idee om er een variant op te bedenken: de Liefmans kwarktaart.

Met het kriekenbier en de kers als kers op de taart, is deze taart zeker een feestje! De taart is lekker fris en je proeft een vleugje Liefmans terug in de taart.

Liefmans kwarktaart

Natuurlijk kan je ook gaan voor een andere smaak Liefmans Fruitesse, versier de taart dan met stukjes citroen of ananas. Dat klinkt ook super zomers toch? De bastogne koeken kan je dan eventueel vervangen door een biscuitje.

Al met al, dit recept gaan jullie zeker leuk vinden.

Oh ja, voor de mensen die of lui zijn of niet van het ‘gepruts’ met gelatine houden: koop gewoon een pakje kwarktaart (zonder bodem) en gebruik geen water, maar Liefmans. Volg verder de aanwijzingen op de verpakking. De bodem en decoratie kan je natuurlijk wel toevoegen.

Ingrediënten Liefmans kwarktaart
  • 1 pak bastognekoeken
  • 125 gram boter
  • 12 blaadjes gelatine
  • 500 gram kwark
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 400 ml Liefmans Fruitesse rood
Decoratie
  • 200 ml slagroom (+ 1 el suiker)
  • kersen
Bereiding

Bekleed de springvorm met bakpapier.

Stamp of maal de bastognekoeken klein met een deegroller of in de keukenmachine. Smelt daarna de boter en voeg dit toe aan de koekkruimels. Verdeel over de bodem van de springvorm, druk goed aan en zet voor 15 minuten in de koelkast.

Week de gelatineblaadjes in koud water voor ongeveer 5 – 10 minuten.

Doe de kwark in en kom en roer dit los. Doe de slagroom in een andere kom en mix dit met de suiker stijf. Voeg dan 300 ml Liefmans Fruitesse toe.

Knijp de gelatineblaadjes uit. Neem een steelpan en zet deze op het vuur.  Verhit hierin 100 ml Liefmans en laat hierin de gelatineblaadjes oplossen.

Voeg het gelatinemengsel in delen toe aan het kwarkmengsel en roer goed door. Giet daarna op de koekbodem en laat dit voor 2 – 3 uur opstijven in de koelkast.

Mix de slagroom voor de decoratie stijf met de suiker. Doe dit in een spuitzak met spuitmondje en spuit toeven op de taart. Zet op elke toef een kers.

Liefmans kwarktaart

Geniet ervan! Fijne zomer!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

10 gedachte over “Liefmans kwarktaart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *