Voor juni mocht ik wat bakken van de blog van Andrea: “By Andrea Janssen” genaamd. Ik ging voor mini cheesecakes met vlaaifruit. Het idee van mini cheesecakes stond mij wel aan. Dan kan je er tenminste met een gerust hart twee eten, zonder direct gezondheidsproblemen te krijgen. Want zo’n cheesecake is natuurlijk niet heel bevorderlijk voor het lichaam.

Maar een kleintje kan best – of af en toe een grote is ook prima. Dus daarom deel ik met jullie dit recept. Nog even over Andrea: naast dat ze lekker kan bakken en koken, maakt ze ook prachtige foto’s! Erg leuk om te zien zeg.

Mini cheesecake met vlaaifruit

Deze cheesecake is mix van het huwelijk tussen de monchoutaart en de perfecte cheesecake: goed gelukt of niet? 🙂

Op verzoek heb ik ook een foto toegevoegd met de verschillende stappen die ik heb uitgevoerd? Handig of niet dan?! Nu kan je meteen aan de slag. Komt het recept. tromgeroffel

Ingrediënten mini cheesecake met vlaaifruit

  • 130 gram bastongekoeken
  • 50 gram boter
  • 300 gram roomkaas
  • 85 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl maizena
  • 1 scheutje vanille extract
  • half blik vlaaifruit (smaak naar keuze)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 140 graden. Neem een siliconen cupcakevorm en zet deze op het rek of de bakplaat uit de oven.

Maal de koekjes fijn. Smelt de boter. Voeg de koekkruimels toe aan de boter. Doe dit in de cupcakevorm. Druk de koekkruimels goed aan.

Maak dan het cheesecake-mengsel: mix de roomkaas en de suiker door elkaar. Leg de mixer dan weg. Spatel de eieren, de maizena en het vanille extract erdoor. Tot je een mooi mengsel krijgt (zie de 2e foto in de 2e rij).

Mini cheesecake met vlaaifruit

Vul de cupcakevormpjes met het mengsel. Zet dit in de oven. Zet ook een bak met water in de oven, dat zorgt ervoor dat de mini cheesecakes extra mooi worden!

Bak voor ongeveer 40 minuten gaar, laat daarna volledig afkoelen in de oven.

Haal de cheesecake dan uit de vorm en lepel er wat vlaaifruit op.

Genieten van deze heerlijke mini cheesecake met vlaaifruit! Wat bak jij graag in mini variant? Want het is natuurlijk ideaal voor een feestje. 🙂

Mini cheesecake met vlaaifruit


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Mini cheesecake met vlaaifruit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *