Hoewel ik dol ben op chocolade heb ik nog nooit bonbons gemaakt. Wel koek- of caketruffels omhult met chocolade, maar echte gevulde bonbons? Nee, dat nog niet.

Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Via De Leukste Taartenshop kreeg ik de vraag of ik met hen wilde samen werken. Dat wilde ik zeker, want ik vind het een erg fijne webshop om al je bakspullen te kopen. Lekker veel variatie, decoratie en verpakkingsmateriaal. Vorig jaar maakte ik voor het eerst een bruidstaart, de spullen daarvoor kocht ik ook bij deze webwinkel en ik ben tevreden over de kwaliteit van de producten.

Terug naar de citroen bonbons. Om de bonbons een leuke uitstraling te geven ben ik aan de slag gegaan met gekleurde chocolade. Omdat ik wilde gaan voor een frisse vulling koos ik voor de kleur geel. De bonbons zijn namelijk gevuld met een frisse citroenspread / lemoncurd.

citroen bonbons

Wat leuk is aan dit recept is dat het echt een basisrecept is. De bonbons kan je vullen met allerlei lekkers, denk aan: aardbeienjam, dulche de leche, advocaat of een lekkere likeur.  Iets anders maken, maar wel dol op chocolade? Lekkere recepten vind je hier, maar ook hier op mijn eigen blog.

Ingredienten citroen bonbons
  • 50 gram gele chocolade (FunCakes Deco Melts – Yellow)
  • 250 gram pure chocolade (Callebaut Chocolade Callets – Puur)
  • 50 gram lemon spread / lemoncurd (FunCakes Fruity Spread – Citroen)

Overige producten

  • chocolade bonbon mal (Silikomart Chocolate Mould Praline)
  • spuitzak 2x
  • deegkrabber/mes

citroen bonbons

Bereiding

Smelt 2-3 van de gele chocolade. Zodra alle chocolade is gesmolten voeg dan de overige chocolade toe. Laat dit even staan en roer daarna de chocolade door elkaar, zodat er een egaal vloeibaar chocolade mengsel ontstaat.

Doe de chocolade in een spuitzak. Knip er een puntje vanaf en ‘drizzle’ dit over de chocolade bonbon mal. Hierdoor ontstaan de gele strepen. Laat dit uitharden.

Smelt daarna 2-3 van de pure chocolade. Als die gesmolten is voeg je de rest toe. Laat even staan, roer daarna tot er een egaal mengsel ontstaat. Giet al die chocolade in de chocolade bonbon mal. Zorg ervoor dan alle vormpjes gevuld zijn aan de zijkant. Hou daarna op zijn kop boven een bord of schaal en laat de overtollige chocolade eruit vallen.

Doe de lemon spread/-curd in een spuitzak en spuit in elke vorm een beetje (ter groote van een erwt). Giet hier daarna de rest van chocolade over de lemon spread. Zorg ervoor dat elke vorm nu helemaal gevuld is met chocolade.

Waarschijnlijk zit dan heel je vorm onder de chocolade. Met een deegkrabber of de platte kant van een mes strijk je dit eraf.

Laat de bonbons daarna uitharden in de koelkast. Als de chocolade stevig genoeg is kunnen ze uit de vorm en kan je ze serveren.

Geniet van je homemade bonbons! 

citroen bonbons

Dit recept is in samenwerking met De Leukste Taartenshop.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *