Mars likeur

Lange radiostilte hier op “de zoetekauw”, maar dat lijkt mij niet gek met deze hitte. Wie – wie – wie heeft er dan zin om te bakken (met oven)? Niemand toch? Ik in elk geval niet en een drankje op z’n tijd is best lekker, daarnaast hou ik echt van chocolade: dus ik heb voor jullie het recept voor Mars likeur.

Misschien denk je poah origineel. Nou nee hoor. De afgelopen maand deed ik mee aan de foodblogswap en ik mocht wat maken van de blog van Mariska: Flying Foodie! Deze vrolijke dame heeft een kleurrijke blog met recepten over de hele wereld. Eerst ging ik aan de slag met een variatie op haar Snickers ijscake: maar die kreeg ik niet goed op de foto. Ik zal nog een keer een poging wagen, want hij is nog niet op. Dus die houden jullie misschien nog tegoed.

mars likeur

Allé, die mars likeur was dus wel goed gelukt, het recept is dan ook niet per se moeilijk, maar wel kei-lekker! Neem een glas, ijs erin , likeur erbij en drinken – met mate natuurlijk!

Ingrediënten Mars likeur

 • 225 gram Mars (groot, klein, mini)
 • 250 ml wodka

Bereiding

Snijd de Mars repen in stukjes. Smelt de stukjes Mars au bain-marie of in de magnetron. Zodra je een dikke pasta hebt haal je het van het fornuis of uit de magnetron.

Voeg een 50 ml wodka toe en meng dit met elkaar tont een vloeibaar geheel. Voeg daarna de rest toe en roer goed door. Laat daarna afkoelen en bewaar in de koelkast.

Erg lekker met ijsklontjes of een bol vanille ijs, chocolade- en/of karamelsaus en stukjes Mars. 🙂 Puur genieten!

Mars likeur


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 Comments

 • Nicole Orriëns 8 september 2020 at 11:07 Reply

  Ik vind het zo leuk dat je een simpele mars hiervoor kunt gebruiken : ) Heel verrassend!

  • Lianne 8 september 2020 at 22:46 Reply

   Dank je Nicole! Het is ook een erg lekker drankje!

 • sandra 9 september 2020 at 05:08 Reply

  Dat is wel heel verrassend, maar niet voor mij want ik lust geen wodka

 • Frederique 14 september 2020 at 17:06 Reply

  Huh wat interessant haha zou er zelf nooit op komen maar het klinkt erg lekker. En leuk ook zo’n foodblogswap!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

%d bloggers liken dit: