Voor een high tea maakte ik naast swarzwalder kirsch brownies, ook deze heerlijke blondies met hazelnoten en karamelfudge. Ik had nog niet eerder blondies gemaakt, maar ik heb de bruine suiker en de pure chocolade vervangen door hun witte broertjes. Dit pakte goed uit en resulteerde in deze lekkernijen.

Het is wel van belang dat je deze in de koelkast bewaard, zo blijven ze stevig. Ik heb er hele kleine stukjes van gesneden, maar je kan de stukken natuurlijk zo groot of zo klein snijden als dat je zelf wilt. Van Lian heb ik geleerd dat het eigenlijk geen blondies zijn, omdat er chocolade in zit, maar witte chocolade brownies klinkt minder leuk toch? Het kan zijn dit je het recept herkent. Klopt! Maar ik heb het recept iets aangepast. Hopelijk gaat het nu bij iedereen goed!

Blondies met hazelnoten en karamelfudge

Ingredienten blondies met hazelnoten en karamelfudge
 • 200 gram witte basterdsuiker
 • 25 gram boter
 • 220 gram witte chocolade
 • 2 eieren
 • 110 gram bloem
 • snuf zout
 • 1 zakje karamelfudge (Lonka)
 • 50 gram hazelnoten
Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een brownievorm (die van mij was 18 x 18 cm) in met boter en leg er een bakpapiertje in.

Doe de suiker, boter en 150 gram chocolade in een hittebestendige schaal. Smelt dit alles au-bain-marie. Als het gesmolten is haal de kom dan van het fornuis en zet het fornuis uit. Klop de eieren los. Voeg hier chocolademengsel aan toe. Blijf goed roeren totdat het één geheel wordt. Voeg dan bloem en zout toe. Meng tot je een egaal beslag hebt.

Hak de hazelnoten in kleine stukjes en doe 3/4 hiervan bij het blondiebeslag. Snijd ook de karamelfudge in kleine blokjes en doe hiervan ook 3/4 bij het beslag. Doe het beslag daarna in de bakvorm.

Bak de blondie 20 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen. Haal daarna uit de vorm. Smelt de overgebleven witte chocolade en garneer hiermee de taart. Verdeel daarna de stukjes hazelnoot en karamelfudge over de chocolade. Laat daarna de chocolade hard worden, voordat je de blondie in stukjes snijd.

Blondies met hazelnoten en karamelfudge


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

8 gedachte over “Blondies met hazelnoten en karamelfudge”
 1. Hoi!
  Vanavond heb ik de blondies geprobeerd. Ik had al 20 gram minder suiker toegevoegd, maar nog steeds vond ik de blondies mierzoet!
  Zoals je aangaf blijft dit recept vrij klef. Normaal vind ik dat bij brownies lekker maar in dit geval was het te klef, bijna niet te snijden. Jammer! Ik had me er op verheugd.

  1. Hoi Elizabeth, het klopt inderdaad dat ze heel zoet zijn, maar ze waren erg geliefd tijdens de high tea, dus ik had niet verwacht dat het zo’n probleem zou zijn voor je. Waren de blondies helemaal afgekoeld? Anders even in de diepvries zetten, dat wil ook wel helpen.

 2. In de koelkast gehad. Ik vind hem te zoet en snijdrn gaat nog steeds niet makkelijk, maar bij mijn collegas was hij wel geliefd. Ik ga hem later nogmaals opnieuw proberen met minder suiker. ?

  1. Ik heb n.a.v. jouw reacties die blondies nogmaals gemaakt. Ik heb het recept iets aangepast, waardoor de blondies steviger zijn en iets minder zoet. Ik hoop dat jij ze nu ook lekker vind. ?

 3. Super! Ik heb het recept een paar weken geleden gemaakt met 150 gram suiker, 100 gram gemixte noten en circa 80 ml gecondenseerde melk. Ik heb nog een paar eetlepels bloem extra toegevoegd, dit scheelde ook met snijden Hij was heerlijk! Niet zo zoet meer. Ik had geen hazelnoten meer maar met andere noten was het ook lekker.

  1. Fijn dat die toch gelukt is! Ja, elk soort noten erin is denk ik wel lekker, zorgt voor een lekkere bite! 🙂

 4. hoi lianne je hebt het in de beschrijving over gecondenseerde melk maar ik vind het niet terug in de benodigheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *