Vandaag gaan we kaasstengels maken. Eigenlijk is dat niet eens een écht recept, zo gemakkelijk is het! Het is een hartig recept, maar dat vind een zoetekauw vast ook lekker… Ik maakte deze kaasstengels voor het verjaardagsfeestje van mijn nichtje.

kaasstengels

Van tevoren had ik natuurlijk wel even geproefd, want je moet nooit iets weggeven zonder te proeven. Om 2 redenen niet: 1. Stel je voor het is toch niet zo lekker dan je gehoopt of verwacht had, dan geef je het misschien liever niet weg. 2. Waarschijnlijk is het wel enorm lekker en dan heb jij het niet op, omdat je het zo nodig weg wilde geven zonder zelf eerst te proeven. Maar allé terug naar het recept, wat ik al sinds mijn kinderjaren maak.

Ingrediënten kaasstengels

 • 10 plakjes bladerdeeg
 • 1 ei
 • kaas, je kunt een zakje geraspte kaas kopen of net doen als ik: zelf raspen.
 • zout
 • peper

Bereiding

Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 220 graden

Snijd elk plakje in vier repen.

Leg de repen op de bakplaat, prik er gaatjes in met een vork en bestrijk de repen met een losgeklopt ei. Rasp daarna de kaas en strooi deze over de reepjes bladerdeeg. Daarna kan je er nog wat zout en peper overheen doen voor de smaak.
Zet de kaasstengels in de oven voor ongeveer 20 minuutjes.

Dat was simpel en snel of niet dan? Eet smakelijk!

Edit: 16-8-2017 Zo! Ik heb van dit recept de foto’s opnieuw gemaakt. Check mijn facebookpagina voor een oude en nieuwe foto. Daarnaast had ik vers bladerdeeg gebruikt waardoor ik lange kaasstengels heb gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook twee plakjes aan elkaar ‘plakken’.

Wat eet jij het liefst als hartige snack en zou je graag willen dat ik eens maak?

Volg je mij al op: Bloglovin & Facebook


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

5 gedachte over “Hartige kaasstengels”
  1. Dankjewel, dat zijn ze zeker! Het lekkerst is om ze meteen op te eten. Maar je kunt ze in een afgesloten trommel wel een aantal dagen bewaren.

 1. Ik ben er dol op, zo simpel maar nog nooit zelf gemaakt. Ik zou er zelf nog wat sesamzaadjes over heen doen. Draai jij ze na tien minuten niet om, om de andere kant met kaas te voorzien?

  1. Toch eens proberen dan! Dat lijkt me een goede toevoeging inderdaad, paprikapoeder kan ook erg lekker zijn, mits je daarvan houdt. Nee, nog nooit gedaan, maar dat maakt het misschien wel extra lekker.

 2. […] Ik heb een paar maanden niet meegedaan met de Foodblogswap, maar voor deze maand heb ik mezelf spreekwoordelijk weer in de hoge hoed gegooid! ? Deze maand mocht ik iets uitzoeken van De Zoetekauw van Lianne. Voor wie graag zoete dingen bakt zeker een aanrader om eens doorheen te neuzen. Maar omdat ik niet zo’n enorme zoetekauw ben, viel m’n oog op de hartige kaasstengels. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *