Vandaag appte iemand: “je gaat als een speer” en ander moest lachen om mijn video’s. Dat laatste zie ik natuurlijk ook als een compliment. Zo ontving ik vandaag ook een toffe reactie van iemand op mijn blog die echt zo’n fan was van het recept voor kruidcake. Die reacties maken mij zo vrolijk! Daardoor wordt mijn dag nog leuker! Vandaag kan ik ook jouw dag leuk maken, want ik heb een heerlijk recept: appel-roomgebak met karamel.

Deze video heeft mij wel wat bloed (niet), zweet (zeker), en tranen (bijna) gekost. Ik was namelijk vrolijk aan het filmen en op een gegeven ogenblik ging ik stoppen, want ik moest weg. Dus ik klim op het aanrecht – mijn telefoon waarmee ik film ligt namelijk op het randje van de afzuigkap 🙂 – en pak mijn telefoon. Dan wil ik checken hoe de video geworden is, merk ik tot mijn grote schrik dat een deel niet is opgeslagen. Blijkt dat het geheugen vol is… Ach ja gelukkig ging het enkel om het stijf kloppen van de slagroom en bakken van de appeltjes. Ik hoop dat jullie daar zonder videobeelden ook uitkomen.

Voor de liefhebber heb ik ook het uitgeschreven recept, dat vind je hieronder.

Ingrediënten appel-roomgebak

Gebak

Decoratie

 • 250 ml slagroom
 • 1 eetlepel suiker
 • 2 appels
 • 1 eetlepel water
 • 2 eetlepels kaneel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een bakplaat.

Rol het verse bladerdeeg uit en snijd dit in 6 stukken. Smeer op elk stuk in het midden een lijn met de dulche de leche. Doe de banketbakkersroom in een spuitzak (deze gebruik ik = lekker milieuvriendelijk) en verdeel dit over de karamel. Vouw de bladerdeegplakjes dicht. Dit doe je door de boven- en onderkant naar binnen te vouwen en ook de beide zijkanten vouw je dicht.

Doe het ei in een mok en klop dit los. Smeer dit over het bladerdeeg voor een mooie glans. Zet dit dan voor 20 minuten in de oven. Laat de gebakjes daarna helemaal afkoelen.

appelstukjes met kaneel en slagroom

Ondertussen bak je de appels. Schil de appels en snijd deze in blokjes. Doe de appels samen met de kaneel en het water in de pan en bak de appelstukjes zacht. Laat dit ook afkoelen.

Mix de slagroom stijf met de suiker. Doe deze in een spuitzak met spuitmondje (deze gebruik ik). Spuit dit op het gebak. Verdeel hier daarna een eetlepel van de appelstukjes overheen.

appel-roomgebakjes met karamel

Geniet van je gebak! Gebruik jij ook milieuvriendelijke spuitzakken?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

6 gedachte over “Appel-roomgebak met karamel”
 1. Hallo Lianne,

  Ik ben zeer tevreden met het recept van de kruidcake.
  Echt heel lekker,top.

  Bedankt.
  Grt, Jetske

  P.s leuk om je nieuwsbrief te ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *