Appel-roomgebak met karamel

Vandaag appte iemand: “je gaat als een speer” en ander moest lachen om mijn video’s. Dat laatste zie ik natuurlijk ook als een compliment. Zo ontving ik vandaag ook een toffe reactie van iemand op mijn blog die echt zo’n fan was van het recept voor kruidcake. Die reacties maken mij zo vrolijk! Daardoor wordt mijn dag nog leuker! Vandaag kan ik ook jouw dag leuk maken, want ik heb een heerlijk recept: appel-roomgebak met karamel.

Deze video heeft mij wel wat bloed (niet), zweet (zeker), en tranen (bijna) gekost. Ik was namelijk vrolijk aan het filmen en op een gegeven ogenblik ging ik stoppen, want ik moest weg. Dus ik klim op het aanrecht – mijn telefoon waarmee ik film ligt namelijk op het randje van de afzuigkap 🙂 – en pak mijn telefoon. Dan wil ik checken hoe de video geworden is, merk ik tot mijn grote schrik dat een deel niet is opgeslagen. Blijkt dat het geheugen vol is… Ach ja gelukkig ging het enkel om het stijf kloppen van de slagroom en bakken van de appeltjes. Ik hoop dat jullie daar zonder videobeelden ook uitkomen.

Voor de liefhebber heb ik ook het uitgeschreven recept, dat vind je hieronder.

Ingrediënten appel-roomgebak

Gebak

Decoratie

 • 250 ml slagroom
 • 1 eetlepel suiker
 • 2 appels
 • 1 eetlepel water
 • 2 eetlepels kaneel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een bakplaat.

Rol het verse bladerdeeg uit en snijd dit in 6 stukken. Smeer op elk stuk in het midden een lijn met de dulche de leche. Doe de banketbakkersroom in een spuitzak (deze gebruik ik = lekker milieuvriendelijk) en verdeel dit over de karamel. Vouw de bladerdeegplakjes dicht. Dit doe je door de boven- en onderkant naar binnen te vouwen en ook de beide zijkanten vouw je dicht.

Doe het ei in een mok en klop dit los. Smeer dit over het bladerdeeg voor een mooie glans. Zet dit dan voor 20 minuten in de oven. Laat de gebakjes daarna helemaal afkoelen.

appelstukjes met kaneel en slagroom

Ondertussen bak je de appels. Schil de appels en snijd deze in blokjes. Doe de appels samen met de kaneel en het water in de pan en bak de appelstukjes zacht. Laat dit ook afkoelen.

Mix de slagroom stijf met de suiker. Doe deze in een spuitzak met spuitmondje (deze gebruik ik). Spuit dit op het gebak. Verdeel hier daarna een eetlepel van de appelstukjes overheen.

appel-roomgebakjes met karamel

Geniet van je gebak! Gebruik jij ook milieuvriendelijke spuitzakken?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

6 Comments

 • Jetske van der Veen 6 november 2020 at 12:51 Reply

  Hallo Lianne,

  Ik ben zeer tevreden met het recept van de kruidcake.
  Echt heel lekker,top.

  Bedankt.
  Grt, Jetske

  P.s leuk om je nieuwsbrief te ontvangen.

  • Lianne 6 november 2020 at 17:13 Reply

   Hoi Jetske, fijn om te horen en graag gedaan. Ik hoop dat je van de recepten gaat genieten. 🙂 Groet, Lianne

 • Mieke 7 november 2020 at 16:14 Reply

  Zo, en ook deze staan in de oven;-) Ik heb je recepten goed gebruikt deze week!

  • Lianne 9 november 2020 at 08:37 Reply

   Heel leuk om te horen Mieke! Hopelijk zijn deze ook goed bevallen! 🙂

 • www.jouvence.nl 14 november 2020 at 13:28 Reply

  Oh dit ziet er echt heerlijk uit en weer eens wat anders dan de standaard appeltaart!

 • Deborah 16 november 2020 at 09:29 Reply

  Oeh… Ik krijg grote trek bij het zien en lezen van je blog. De geur komt bijna door mijn beeldscherm heen. Zalig!!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

%d bloggers liken dit: