Joepie, aardbeiengebakjes met bavarois! Ik hou zo van zomerkoninkjes, dus weer een recept met deze heerlijke aardbeien. Het leuke is: ze komen allemaal uit eigen tuin, dat maakt het extra lekker vind ik!
Ingrediënten Aardbeien gebakjes met bavarois
4 stuks
Bakje
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 eetlepel gesmolten boter
- 2 eetlepels suiker
Vulling – bavarois:
- 300 gram aardbeien vers of ingevroren
- 3 blaadjes gelatine
- 45 gram suiker
- 150 ml slagroom
- extra: aardbeienjam en aardbeien
Bereiding
Maak eerst de bakjes van bladerdeeg. Verwarm hiervoor de oven voor op 175 graden. Neem een cupcake bakblik en zet dit op zijn kop. Vet vier ‘bolletjes’ in met boter. Hierop ‘bak’ je de bladerdeeg bakjes.
Smeer 1 kant van het bladerdeeg in met boter en bestrooi dit rijkelijk met suiker. Leg dit over een ‘bol’ heen van het cupcake bakblik. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen de verschillende bladerdeeg bakjes.
Zet dit voor 20 minuten in de oven totdat de bakjes goudbruin zijn geworden. Haal daarna de bakjes ervan af en laat ze afkoelen.
De bavarois maak je als volgt: leg de blaadjes gelatine in een bakje met koud water. Pureer de aardbeien met blender of staafmixer. Voeg daarna de suiker toe. Verwarm de puree zonder deze te laten koken. Knijp daarna de gelatine uit en voeg toe aan de warme puree.
Laat de puree afkoelen. Dit kun je doen door het pannetje in koud water te zetten. Klop de slagroom stijf. Als de puree is afgekoeld, spatel de puree dan voorzichtig door de room. Laat daarna een paar uur in de koelkast opstijven.
Smeer daarna wat aardbeienjam in het bladerdeeg bakje. Schep er dan een fikse eetlepel bavarois in en leg ter decoratie een aardbei bovenop. Klaar zijn je aardbeiengebakjes met bavarois! Zien ze er niet prachtig uit? Toch een perfect gebakje voor de zomermaanden?
***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****
Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.
Aaah maak je zo die cupjes zelf! Ziet er weer heerlijk uit ook!
Ja, echt heel leuk om te doen! Dankje voor het compliment Laura. <3
Is het niet bavarois?
Ja klopt, ik heb het meteen aangepast. Dankjewel!