Oliebollencake met rozijnen

In huize Hagoort is deze oliebollencake met rozijnen al tweemaal gemaakt. Zeker een aanrader dus! Leuk om te maken tijdens Oud & Nieuw: geen last van vieze vette gordijnen, ramen en fornuizen omdat je oliebollen hebt gemaakt.

Ik doe gewoon lekker makkelijk: oliebollenmix uit het pak, maar je kan natuurlijk ook gaan voor je zelfgemaakte oliebollenbeslag. Als vulling kies ik voor enkel rozijnen. Eventueel kan je ervoor kiezen bijvoorbeeld ook appels, noten, sukade, stukjes karamel of chocolade toe te voegen. Laat je horen waarmee jij jou oliebollencake mee hebt gevuld?

Oliebollencake met rozijnen

Op de foto zie je dat ik de oliebollencake in een tulband heb gedaan met glazuur bovenop. Het is natuurlijk ook mogelijk om het in een cakeblik (25-30 cm lang).

Ook lekker tijdens Oudejaarsavond: deze heerlijke appelflappen of gezellige soesjestoren. Hou je meer van hartig dan doen deze worstjes in bladerdeeg het erg goed of saucijzenbroodjes. Meer op sjiek? Ga dan voor een garnalenbitterbal!

Vanaf deze plaats wens ik jullie alvast een fijne jaarwisseling en het beste voor 2021! ­čÖé

Oliebollencake met rozijnen

Ingredi├źnten oliebollencake met rozijnen

  • 1 pak mix voor oliebollen (500 gram)
  • 500 ml handwarm water
  • 500 gram rozijnen
  • 100 gram poedersuiker
  • 1-2 el water
  • sprinkels

Bereiding

Wel de rozijnen in handwarm water.

Vet de tulband of het cakeblik in met boter. Het cakeblik kan je eventueel ook nog bekleden met bakpapier, bij de tulbandvorm gaat dat niet. ­čśë

Doe de mix voor oliebollen samen met het handwarme water in een kom. Mix dit door tot een egaal beslag.

Giet het water van de rozijnen af. Doe de rozijnen bij het oliebollenbeslag.

Doe een theedoek over de kom en laat dit op een warme plaats 40 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Doe het mengsel in de bakvorm. Bak de cake in 40 minuten gaar. Check even of het gaar was door met een mes/sat├ęprikker te controleren of die schoon uit het baksel komt.

Nu kan je hem al lekker opeten, met wat poedersuiker erbij.

Wil je het glazuur erop? Laat de cake dan afkoelen. Maak het glazuur door de poedersuiker te mengen met het water tot een papje.

Giet dit over de tulband heen. Versier daarna met de sprinkels.

Eet smakelijk!


***** Hier vind je alle recepten voor Kerst! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 Comments

  • Door 29 december 2020 at 12:00 Reply

    Wat een ontzettend leuk en lekker idee zeg! Dit ga ik z├ęker maken…..en het kan het hele jaar door dat is even boffen:)

    • Lianne 20 januari 2021 at 23:54 Reply

      Hey Door, dank je wel! Haha zeker oliebollencake lust je het hele jaar!

  • Marieke 13 januari 2021 at 10:36 Reply

    Kan je het beslag niet beter laten rijzen in de bakvorm? Als je het na het rijzen overschept gaat de lucht er toch uit?

    • Lianne 13 januari 2021 at 23:21 Reply

      Ha Marieke, goed idee! Zou heel goed kunnen. Ga ik een keer testen of die dan nog luchtiger wordt.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

%d bloggers liken dit: