Aangezien mijn moeder een echte chocoladeliefhebber is, maak ik haar zeker blij met deze taart. Maar deze taart is natuurlijk geschikt voor elke gelegenheid. Laatst zag ik op social media dat Johnny Doodle, van de chocolade, een taartenwedstrijd heeft. Super leuk (en lekker natuurlijk) om iets te maken met hun chocolade. Deel je taart op social media met @johnnydoodlenl en #johnnydoodlecakechallenge.
Mijn favoriet is de Dark Salty Fudge, ik ben namelijk en dol op pure chocolade en dol op fudge. Dus dit is een ideale combinatie. Dus hier heb ik dan ook wat mee gemaakt. Kijk je mee wat ik gemaakt heb? En laat in de reacties weten wat jij ervan vind. Ik ben benieuwd!
Ingrediënten Karamel Fudge Brownie taart
Bodem
- 300 gram donkerbruine basterdsuiker
- 150 gram gecondenseerde melk
- 40 gram boter
- 180 gram Johnny Doodle Chocolade: Dark Salty Fudge (1 reep)
- 3 eieren
- 165 gram bloem
- snuf zout
Karamellaag
- 1 blikje dulche de leche (200 gram vulling, rest op brownie smeren)
- 200 gram roomkaas
- 200 ml slagroom
- 2 el suiker
- 1 zakje klopfix / slagroomversteviger
Decoratie
- 50 gram chocolade
- 50 ml slagroom
- 5 el karamelsaus
- Johnny Doodle Fudge: Salty Caramel (decoratie)
- Johnny Doodle Chocolade: Dark Salty Fudge (decoratie)
Bereiding
Bodem
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet springvorm van 24 cm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Doe de suiker, boter en de chocolade en gecondenseerde melk in een hittebestendige schaal. Smelt dit alles au-bain-marie. Dus pan op het vuur met water erin, dit verwarmen, hittebestendige schaal erop (let op: die mag het water niet raken). Als het gesmolten is haal de kom dan van het fornuis en zet het fornuis uit. Klop de eieren los. Voeg hier chocolademengsel aan toe. Blijf goed roeren totdat het één geheel wordt.
Voeg dan bloem en zout toe. Meng tot je een egaal beslag hebt. Giet dit beslag in de springvorm. Zet daarna in de oven voor 25 minuten.
Karamellaag
Klop de roomkaas los. Voeg hier 200 gram dulche de leche aan toe. Klop de slagroom stijf met de suiker en de klopfix. Voeg de slagroom toe aan het karamel-roomkaasmengsel.
Smeer de rest van het blikje dulche de leche op de browniebodem. Verdeel daarna het karmel/slagroom/roomkaasmengsel over de taart.
Decoratie
Maak eerste de ganache. Smelt de chocolade en de slagroom in de magnetron (telkens doorroeren na 10 sec. totdat het gesmolten is) of au-bain-marie. Laat daarna op kamertemperatuur komen. Verdeel de chocolade ganache over de taart. Laat hard worden.
Drizzle daarna de karamelsaus over de taart. Maak af met stukjes chocolade en stukjes fudge.
Ga jij ook een taart maken met de heerlijke chocolade van Johnny Doodle?
De chocolade en de fudge heb ik gekregen van Johnny Doodle, maar dat veranderd natuurlijk niets aan mijn smaak. 🙂
***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****
Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.
Oh, ziet er weer té lekker uit!
Dankjewel! Hij was ook echt heel erg lekker! 🙂
Ik denk dat de roomkaas laag eerst moet opstijven voordat de decoratie plaatsvind?
Ik heb deze geprobeerd te maken maar mijn roomkaas laag bleef smeuïg ondanks nacht in koelkast…. wat heb jij nu anders gedaan?
Jammer om te horen, welke soort roomkaas heb je gebruikt? Daar kan ook nog wel wat verschil in zitten. Ik heb Philadelphia gebruikt.
Mijn taart ging ook niet goed. Smaak is lekker maar roomkaas vulling bleef bij mij ook zacht.
Ha Astrid, da’s balen. Was de smaak wel lekker? En had je hem goed gekoeld, stijf geklopt en klopfix gebruikt?
Hij was erg lekker. bij mij idd ook de roomkaas vulling die te dun was ondanks 2 zakjes klopfix