Goedendag allemaal, hier voor jullie het lekkerste recept voor advocaat chocolademuffins!

Een paar weken geleden – toen er in NL nog geen maatregelen m.b.t. het coronavirus waren – was ik samen met enkele andere foodbloggers uitgenodigd voor een offline event. Nu denk je: da’s gek, je wilt reclame maken, maar je gaat offline – wie leest dat? Goeie vraag! Gelukkig mochten er wel foto’s van de baksels genomen worden die je achteraf (nu dus) mag delen.

advocaat chocolademuffins event tulpen

Het event werd georganiseerd door Het Ingrediënt i.s.m. Homemade Bakmixen. Ideale bakmixen – helemaal in deze tijd als er heel wat bak ingrediënten uitverkocht zijn – want je hoeft enkel water toe te voegen. Ongetwijfeld zijn er bakkers die vinden dat je alles zelf moet maken, prima. Maar ik vind van niet. Soms wil je toch gewoon snel en makkelijk doen en een bakmix uit de kast trekken? Je hebt namelijk gewoon zin in iets lekkers – en wel nu meteen. 😉 Dan zijn deze Homemade Bakmixen een uitkomst. Wat ik jou wel leuk vind om te vertellen, wat je meer kan met de bakmix. Want het is juist leuk om er een klein tikkie meer aandacht aan te besteden en dan wordt je baksel nog aantrekkelijker en lekkerder. Win-win situatie of niet dan?

Ik ging aan de slag met de mix voor Muffins. Hier zitten al chocoladestukken bij (vet lekker), maar ik heb cacao toegevoegd voor een extra chocoladesmaak. Volledig in het thema van Pasen en Lente heb ik met advocaat een romige vulling gemaakt en die verstopt onder een ‘nestje eieren’. Tadaaa daar waren mijn Paas advocaat chocolademuffins.

advocaat chocolademuffins

Ga lekker bakken zou ik zeggen. Ik ben benieuwd naar jouw baksel: mail hem naar info@de-zoetekauw.nl, laat hem achter op Facebook en mocht je tot de ingewijden horen en mijn nummer hebben, dan mag je hem natuurlijk ook appen (haha).

Toedels! ?

Ingrediënten advocaat chocolademuffins

Muffins

  • 1 pak muffins Homemade Bakmixen
  • 20 gram cacao
  • 100 gram advocaat

Vulling

  • 50 ml slagroom
  • 1 tl suiker
  • 50 ml roomkaas
  • 50 gram advocaat

Decoratie

Bereiding

Muffins

Verwarm de over voor volgens de verpakking. Neem een cupcake vorm en zet hierin papieren cupcakevormpjes (die worden meegeleverd, maar je kan ook andere gebruiken. Dat laatste heb ik gedaan.)

Maak de muffins volgens de verpakking. Voeg voor dat je het beslag in de vormpjes doet de cacao toe en 50 gram advocaat. Verdeel daarna het beslag over de vormpjes. Schep op elke muffin een lepeltje advocaat.

Bak de muffins volgens de verpakking. Laat ze daarna afkoelen.

Vulling

Klop de slagroom stijf met de suiker. Meng hier de roomkaas en de advocaat doorheen. Doe dit in een spuitzak/plastic zakje. Haal het midden uit de afgekoelde muffins. Doe dit met behulp van een appelboor bijvoorbeeld. Laat de onderkant van de muffin heel. Spuit de vulling in de muffin.

Decoratie

Verkruimel de oreo koekjes. Verdeel de kruimels over de advocaatroom. Zorg ervoor dat je die niet meer ziet. Leg per muffin 3 eitjes op de oreo kruimels. Dit moet een nestje eieren voorstellen. 😉

Geniet ervan! Fijne paasdagen! ?

advocaat chocolademuffins

Dit artikel is een betaalde samenwerking met Homemade Bakmixen/Het Ingrediënt, maar de muffins smaken sowieso lekker!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Advocaat chocolademuffins”
  1. Het lijkt me heerlijk. Ik vind advocaat dus heel erg vies om te drinken maar altijd heerlijk als het in gerechten verwerkt wordt haha

    1. Dan vind je dit een erg lekker recept, de smaak van de advocaat is niet overheersend, maar je hoeft het wel. Dus perfect voor iemand die niet dol is op advocaat, dus perfect voor jou Frederique!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *