Het is weer tijd voor de foodblogswap en dat doe ik dit keer met Oreo cups. Net als een paar maanden geleden kreeg ik de blog van Marjan: Foodie Marjan toegewezen. Van haar blog mocht ik iets lekkers uitkiezen en daar mijn eigen draai aan geven. Vorige keer koos ik voor een verrukkelijke dadelkoek en dit keer voor iets zoets met chocolade.

Je kent ze vast wel: peanutbutter cups. Of op zijn Nederlands: pindakaas bonbons. Deze lekkernijen hebben maar twee ingrediënten, namelijk pindakaas en chocolade. Daar valt voor mij dus weinig aan te veranderen. Daarom heb ik beide ingrediënten vervangen door iets anders. Ik maak namelijk oreo cups. Hele simpele chocolaatjes met enkel chocolade en een Oreo. Ach ja, goede dingen hebben nu eenmaal niet veel nodig toch?

oreo cups

Ingrediënten

  • 10 Oreo koekjes
  • 250 gram witte chocolade

Nodig: siliconen vormpjes. Dat is wel echt een must. Papier lukt niet, want dan komen ze nooit mooi en goed uit de vorm.

Bereiding

Ja, het is zo eenvoudig dit recept, zo wil ik het dan ook haast niet noemen. Maar hoe zet je deze heerlijke oreo cups nu in elkaar. Dat doe je als volgt:

Smelt 175 gram van de witte chocolade. Doe dit in de magnetron, roer telkens na 15 seconden. Herhaal dit totdat de chocolade helemaal gesmolten is. Of doe dit au-bain-maire. Zet dan een steelpan op het vuur met water erin. Daarop zet je een hittebestendige schaal, die het water niet raakt. In de schaal doe je de chocolade. Blijf roeren totdat de chocolade gesmolten is. Voeg daarna de overige 75 gram in stukjes toe. Roer totdat die opgenomen is in de chocolade. Zo is de chocolade niet te heet en kan die beter gebruikt worden.

Bedek de bodem van het siliconen vormpje met chocolade. Laat dit hard worden. Leg er daarna 1 Oreo koekje op. Giet er daarna weer chocolade overheen totdat de Oreo helemaal bedekt is. Laat dit daarna hard worden. Smul daarna van deze verrukkelijke chocolaatjes. Heerlijk bij de thee of koffie. Het is ook een erg leuk chocolaatje voor bij een high tea.

Wat ook leuk is: mini oreo cups. Gebruik dan mini Oreo koekjes en mini siliconen vormpjes. Dat is helemaal schattig! Wat zou jij voor variatie maken op Peanut Butter Cups als je maar 2 ingrediënten mocht gebruiken?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

12 gedachte over “Oreo cups”
    1. Dat moet je ze inderdaad zeker maken Xenia. Dat gaat via een besloten Facebookgroep: Foodbloggers. Als je genoeg recepten hebt, kan je jezelf wel aanmelden. Dan hoor je het vanzelf. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *