Voor alle rode wijn liefhebbers, let op! Deze rode wijncake is geweldig! Naast het feit dat de cake heerlijk smeuïg is en super zacht, is de chocolade een geweldige toevoeging. Maar daar gaat het nu niet om: want… hoe leuk! in deze cake zit rode wijn. 😉

Ik vond dit recept voor rode wijncake op het wereldwijde web en dacht: dat moet ik ook eens proberen. Dus de daad meteen maar bij het woord gevoegd, want in de koelkast stond nog een fles rode wijn oud te worden. En oude rode wijn smaakt niet..

Hoewel ik eerst wat sceptisch was over het eindresultaat van deze cake, moest ik dit zeker bijstellen. Want deze cake is lekker smeuïg, maar niet te vet. Daarnaast heeft de cake een lekkere chocoladesmaak en proef je in de verte de wijn. Daarbij wil ik meteen vermelden dat mijn moeder de cake ook lekker vond, hoewel ze rode wijn niet lekker vind.

rode wijncake

Ingrediënten rode wijncake

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een cakeblik en vet dit in met boter en bekleed met bakpapier.

Meng de boter met de suiker. Voeg daarna één voor één de eieren toe. Giet nu de rode wijn erbij. Het beslag wordt nu heel dun.

Voeg daarna de bloem toe en meng dit met elkaar. Nu ontstaat er een cakebeslag.

Doe nu de hagelslag, stukjes chocolade of de chocolade chips bij het beslag en meng dit door elkaar.

Schenk het beslag in het cakeblik. Bak in 45-60 minuten gaar. Check of de cake al gaar is door er met een satéprikker in te steken. Als die er schoon uit komt is de cake gaar.

Serveer eventueel met slagroom en een glas rode wijn natuurlijk. 🙂

Disclaimer: geen 18? geen alcohol. Alhoewel ik denk dat de alcohol uit deze cake is verdampt in de oven.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *