Een lekkere plak vanillecake is altijd goed. Gewoon naturel of versiert, zoals we dat vroeger vaak op kinderfeestjes deden, met slagroom, hagelslag en andere sprinkeltjes. Vandaag deel ik het basisrecept van een heerlijke cake met jullie. Eerder maakte ik een cake met stoofperen, maar stel je houd daar niet van dan heb je hier een recept, voor een simpele, nochtans lekkere cake.

Je kunt ook 200 gram zelfrijzend bakmeel gebruiken in plaats van de bloem en backin. 

Hoe maak je deze vanillecake?

Vanillecake recept

Met dit basisrecept kan je natuurlijk eindeloos variëren. Wat is jouw favoriete cake?

cakeplakje

Ps. Wat vond je van de opmaak van dit recept?

Follow


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Vanillecake”
  1. Over de opmaak: Wel vrolijk, maar bij de afbeelding suikerklontjes wist ik niet of voor het recept nou gewone kristalsuiker, fijne kristalsuiker of basterdsuiker bedoeld zou kunnen worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *