Never change a winning team zeggen ze toch? Nou na de jam taart, heb ik toch ook gekozen voor een chocolade koek. Persoonlijk vind ik de jam variant lekker, want die is wat frisser, maar deze heeft wel die pure chocoladesmaak. Het is echt zo’n koek voor doordeweeks: niets bijzonders, maar wel lekker bij de koffie.

Als je nu denk: die koek wordt ook niet echt lekker aangekondigd. Snap ik, maar de ene keer deel ik een waanzinnig lekkere taart met jullie voor speciale gelegenheden en soms – zoals nu – een doorsnee koek. Niet iedereen is namelijk altijd gecharmeerd van bijzondere taarten, omdat het vaak wat meer werk is en daar heb je niet altijd zin in of tijd voor.

Liever een uitgebreide taart maken? Bekijk dan deze chocolade taart eens of deze monchou cakerol.

chocolade koek

Ingrediënten chocolade koek

  • 300 gram bloem
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 210 gram boter
  • 1 eetlepel vanille aroma
  • snuf zout
  • 200 gram pure chocoladepasta

chocolade koek

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een boterkoekblik in met boter.

Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Kneed de bloem, witte basterdsuiker, boter, vanille aroma en het zout door elkaar.

Gebruik 2/3 deel van het deeg voor de bodem van de taart. Druk dit goed in de vorm.

Verdeel de chocoladepasta over het deeg. Smeer dit goed uit.

Het overige deel van het deeg gebruik je voor op de chocoladepasta. Rol het deeg uit en druk er hartjes uit. Leg deze hartjes op de chocoladepasta. Smeer voor een lekker kleurtje de sterren in met melk of een geklutst ei.

Zet voor 20 minuten in de oven. Daarna is de chocolade koek goudbruin. Laat goed afkoelen en snijd daarna in punten. Geniet ervan! 🙂

Wat bak jij graag: mooie, uitgebreide taarten of ga je liever voor een snel baksel? Ben je team #snelbaksel? Dan ziet je met deze chocolade koek sowieso goed!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *