Pecannoten vlinders

Bladerdeeg vind ik iets magisch. Je kunt er veel kanten mee uit: hartig, zoet, noten, chocolade, kaas, pesto, vlees, vis, enzovoorts, nu maak ik pecannoten vlinders. Dat maakt het tot een geliefd ingrediënt in mijn keuken. Al moet ik zeggen: ik ga wel voor het luie bladerdeeg. Ik ben er nog niet aan begonnen om het zelf te maken, jij wel? Laat dan weten hoe je dat vond en of de smaak opweegt tegen de tijd dat je eraan kwijt bent.

Dit keer combineer ik het bladerdeeg met een pecannoten en rietsuiker. Super simpel dus, maar je krijgt wel een mega lekker koekje: pecannoten vlinders. Het idee voor dit recept heb ik uit het boek: Tasty Taart en Toetjes. Een verleidelijk boek met allerlei heerlijke recepten voor zoetigheden. Tasty ken je vast wel van de korte receptfilmpjes en nu is er ook een boek speciaal voor zoetekauwen. Als zoetekauw kon ik hier natuurlijk niet omheen. 🙂

Wel heb ik het recept wat ‘eenvoudiger’ gemaakt. In het boek stonden allerlei extra’s die volgens mij niet veel toevoegen aan het koekje zelf en bovendien ging in de koekjes het dubbele aan suiker van wat ik gebruik, dat is ook zeker niet nodig. Tot zover het puntje van kritiek op dit recept. De rest van de recepten heb ik nog niet gemaakt, dus dat zal ik zelf ondervinden. Al zie je wel vaak bij Amerikaanse recepten dat er grote hoeveelheden boter en suiker worden gebruikt, die niet helemaal nodig zijn.

pecannoten vlinders

Terug naar de pecannoten vlinders, ik geef jullie gauw het recept.

Ingrediënten

 • 150 gram pecannoten
 • 100 gram rietsuiker
 • ¼ tl zout
 • 70 gram roomboter
 • 1 rol bladerdeeg
Bereiding

Haal de boter uit de koelkast, zodat die goed op kamertemperatuur kan komen.

Verwarm de oven op 175 graden. Verspreid de pecannoten over een bakplaat en bak die in 8-10 minuten, totdat ze licht geroosterd zijn.

Doe de pecannoten samen met de rietsuiker en zout in een hakmolen en pulseer totdat de pecannoten helemaal fijn zijn en de suiker vermengt is met de fijngemalen pecannoten.

Rol het bladerdeeg uit. Smeer (ong) 60 gram boter eroverheen.  Verdeel daarna de pecannoten suiker over de plak bladerdeeg heen. Bewaar 3 eetlepels voor de buitenkant.  Rol daarna op, begin aan beide zijkanten (lange kant) en rol naar het midden. Zorg ervoor dat beide rollen even groot zijn. Duw beide rolletjes goed tegen elkaar. Smeer de buitenkant in met het restje boter en bestrooi met de rest van de pecannoten suiker. Snij de rol in plakken van ongeveer 1-2 cm.

Neem een bakplaat en leg hier bakpapier op. Leg de vlinders hierop. Leg ze met voldoende tussenruimte neer, want ze groeien nog wat in de oven. Waarschijnlijk heb je twee bakplaten nodig om alles te bakken.

Bak in 15-20 minuten goudbruin in de oven. Daarna is het smullen geblazen!

Dit boek heb ik toegestuurd gekregen, ook bestellen klik hier onder (ik krijg dan een kleine vergoeding en het kost jou niets als je via die link besteld).


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

14 Comments

 • Jans Treur 19 november 2019 at 08:00 Reply

  Moeten we die rol in het geheel opeten of snijden we het nog in stukjes….

  • Lianne 23 november 2019 at 12:02 Reply

   Ik was te snel, het is aangepast. Excuus!

 • Greet 19 november 2019 at 13:59 Reply

  Wanneer gebuik je het zout ?

  • Lianne 23 november 2019 at 12:02 Reply

   Ik was te snel, het is aangepast. Excuus!

 • racheltjuh 20 november 2019 at 10:05 Reply

  lijkt mij heerlijk!! mag het alleen allemaal niet hebben vanwege teveel koolhydraten maar ik kan mijn meiden hier wel blij mee maken 😀

  • Lianne 23 november 2019 at 13:34 Reply

   Leuk! Veel bakplezier!

 • lodi 20 november 2019 at 11:04 Reply

  Lekker hoor, ik ben dol op pecannoten en dit ziet er heerlijk uit. Ik hou wel van eenvoudige recepten.

  • Lianne 23 november 2019 at 12:01 Reply

   Dan voldoet dit recept helemaal, laat je horen wat je ervan vond als je hem gemaakt hebt?

 • ingrid 20 november 2019 at 16:47 Reply

  dat ziet er super lekker uit zeg en niet te moeilijk

  • Lianne 23 november 2019 at 11:59 Reply

   Klopt inderdaad, ideaal om snel even te maken voor bij de koffie.

 • Jans Treur 21 november 2019 at 09:35 Reply

  Oke je hebt het recept aangepast. Toppie!!!

  • Lianne 23 november 2019 at 11:52 Reply

   Zeker, was te vlug geweest. Excuus!

 • kiki 21 november 2019 at 11:47 Reply

  oh wat lekker. ik kan helemaal niet bakken/koken. Vind ik ook niet leuk, maar als ik dit zie ga ik water tanden, misschien toch maar een poging wagen

  • Lianne 23 november 2019 at 11:52 Reply

   En voor dit recept hoef je ook geen hoogstandjes te kunnen. De hakmolen en de oven doen het werk grotendeels voor jou. 🙂

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

%d bloggers liken dit: