Zin in een frisse taart of dessert zo aan het begin van de herfst? Maak dan deze bosvruchten trifle met custard! Enorm lekker en doordat je vlaaifruit en limoncello gebruikt heb je geen vers fruit nodig. Is er nu wel vers fruit in de winkel? Versier je trifle dan met aardbeien, bosbessen, bramen of frambozen. Dat maakt de trifle natuurlijk helemaal onweerstaanbaar!

Het einde van de maand september is al weer voorbij. Tijd om te ‘foodblogswappen’! Wat dat is? Ik kook of bak iets van de een blog die mij is toegewezen. Dit keer is dat van de blog van Claudia: Claudia Kookt. Dat vond ik wel een uitdaging, omdat er niet veel zoete recepten op de blog van Claudia staan. Gelukkig kon ik mijn ei kwijt in deze trifle. Ik heb er een eigen draai aan gegeven met de custard en het vlaaifruit. Maar ik heb zeker de goede dingen – lees limoncello, slagroom en cake – behouden.

Bosvruchten trifle met custard

Ingrediënten bosvruchten trifle met custard

 • 3/4 vanillecake 
 • 6 eetlepels limoncello
 • 65 gram custardpoeder
 • 50 gram suiker
 • 1 liter melk
 • 1 blik vlaaifruit bosvruchten
 • 200 ml slagroom (+1 el suiker)

Bereiding

Maak als eerste de custard. Doe de custardpoeder, de suiker en een klein beetje melk in een pan. Meng alles goed door elkaar, totdat er een egaal ‘papje’ ontstaat. Voeg daarna de rest van de melk toe. Breng dit aan de kook totdat er een dikkere pap ontstaat. Giet dit daarna in een schaal, zodat het af kan koelen. Druk er een plastic folie overheen, zodat er geen vel (brrr!) ontstaat.

Neem een ovenschaal en verkruimel hierin de cake. Sprenkel hier de limoncello overheen. Verdeel hierover de afgekoelde custard. Verdeel daarna het vlaaifruit over de custard.

Klop de slagroom stijf met de suiker. Doe dit in een spuitzak met spuitmondje. Spuit toeven op de bovenkant van de trifle. Zet daarna voor ongeveer 1 à 2 uur in de koelkast om op te stijven. Daarna kan je genieten van deze frisse bosvruchten trifle met custard!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

3 gedachte over “Bosvruchten trifle met custard”
 1. Dat ziet er super lekker uit ,ga dat een keer proberen !!
  Dankjewel voor de recepten !!
  Groetjes Jannie

 2. Super lekker, ga ik een keer maken want ik ben dol op custard… Niet schrikken, een vel op custard vind ik heerlijk! (Op melk niet…brrr..)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *