Deze chocolademousse smaakt zo lekker! Deze Toblerone mousse maakte ik door slagroom stijf te kloppen, chocolade te smelten en beide ingrediënten door elkaar te vouwen. Dat smaakt ook prima. Maar dit is wel echt drie keer zo smakelijk. De mousse is heerlijk luchtig en zacht.

Ik combineer de mousse met aardbeien en een stukje brownie, maar alleen de mousse is ook al erg lekker. Het recept leerde ik van Cees Holtkamp via Foodtube. Waar hij zijn kleindochter Stella lekker aan het werk zet, zo leuk om te zien! Maar je kan het recept natuurlijk ook vinden in zijn boek: De Banketbakker.

De reden dat ik aan de slag ging met dit recept was de foodblogswap van mei. Ik kreeg de blog van Sabine: Saudalicious. Een blog van de half-Portugeese Sabine. Net als mij vragen jullie je vast af waar Saudalicious voor staat. Ik citeer: ‘Saudalicious staat voor; Saudável (Portugees voor gezond) Saudades (Een onvertaalbaar Portugees woord voor de mengeling van gevoelens van verlies, gemis, afstand en liefde) en Delicious (Engels voor heerlijk).’ Een leuke blog met een gezonde insteek voor Portugeese recepten. Portugees klinkt lekker, alleen ik hou wel van room, boter en chocolade. Dus ik ruilde de gezondere chocolademousse van Sabine in voor een Holtkamp-variant.

chocolademousse

Ingrediënten chocolademousse
  • 3 eieren
  • 100 gram suiker
  • 1 snuf zout
  • 150 gram pure chocolade
  • 250 ml slagroom
Bereiding

Mix de slagroom stijf en zet deze in de koelkast.

Smelt de chocolade en zet hem daarna op het aanrecht, om weer een beetje op temperatuur te komen.

Mix de eieren met de suiker en het zout au-bain-marie. Neem een pan en doe hier een warm water in en zet hem op het fornuis. Neem daarna nog een pan en zet deze in de andere pan. De bovenste pan mag het water niet raken. Mix de eieren dan voor 5 minuten totdat ze lichtgeel en schuimig zijn.

Voeg de chocolade toe aan het eimengsel en vouw dit rustig door elkaar. Spatel daarna de slagroom erbij en meng totdat het een egaal mengsel is. Giet dit mengsel dan in bakjes of in een grote bak en zet in de koelkast om op te stijven.

Je kunt het ook prima in de diepvries bewaren. Zorg dan wel voor een afgesloten bak.

Bron: Foodtube

Bovenstaande tekst bevat affiliate links. Jij betaald niets extra, en ik krijg een kleine vergoeding als je een artikel koopt. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Chocolademousse”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *