Ken je dat? Als je brownies eet dat je dan heel je mond en je tanden incluis helemaal onder de chocolade zitten? Eerlijk gezegd vind ik dat de lekkerste brownies. Het recept wat ik vandaag met jullie deel komt dicht in de buurt van deze ideale brownie.

Jazeker deze brownies met pindakaas zijn heerlijk, maar wat toch wat cake-achtig. Het recept van deze karamel brownies dat was echt smullen. Maar nu heb ik denk ik een nieuwe favoriet: deze smeuïge brownies.

Door het toevoegen van de gecondenseerde melk in plaats van enkel boter, worden de brownies een beetje fudge-achtig. Dat is juist wat ik zoek en lekker vind.

smeuïge brownies

Ingrediënten smeuïge brownies

 • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
 • 100 gram gecondenseerde melk
 • 25 gram boter
 • 120 gram pure chocolade
 • 1,5 ei (of 2 kleintjes)
 • 110 gram bloem
 • snuf zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een brownievorm (die van mij was 18 x 18 cm) in met boter en leg er een bakpapiertje in.

Doe de suiker, boter en de chocolade en gecondenseerde melk in een hittebestendige schaal. Smelt dit alles au-bain-marie. Als het gesmolten is haal de kom dan van het fornuis en zet het fornuis uit. Klop de eieren los. Voeg hier chocolademengsel aan toe. Blijf goed roeren totdat het één geheel wordt.

Voeg dan bloem en zout toe. Meng tot je een egaal beslag hebt. Giet dit beslag in de brownievorm.

Zet daarna in de oven voor 20 minuten. Laat afkoelen, snijd in stukjes en geniet van je heerlijke brownie!

smeuïge brownies

Fluitje van een cent of niet dan? Welke brownies vind jij het lekkerst?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

9 gedachte over “Smeuïge brownies”
   1. Wat doe ik verkeerd als de suiker niet smelt?
    Heb het heel lang au-bain-marie geroerd, maar de suiker blijft als korrels in het mengsel.

    1. Maar wel minder, dan doe je dat gewoon. Bij mij is het soms ook niet helemaal gesmolten, maar zodra het uit de oven komt smaakt het heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *