Kokos blijft een van mijn favoriete ingrediënten. Of het nu een bounty, een kokoskoek, of een kokoscake is, dat maakt niet uit. Kokos blijft lekker.

Wat ik altijd grappig vind om te horen is dat sommige mensen kokos echt heerlijk vinden en anderen vinden het helemaal niks. Laat even horen wat jij van kokos vindt en als je het lekker vindt, wat is jouw favoriete baksel?

Jullie kennen vast wel die kokosmakronen met een stuk ouwel, eetbaar papier, eronder. Dat is echt mijn favoriete koek! Het heeft eigenlijk geen smaak, maar geeft wel iets extra’s aan de kokoskoek.

Pas had ik een leuke e-mail in mijn inbox: of ik gepersonaliseerde ouwels wilde ontvangen en daar iets over wilde schrijven en mee bakken. Nou daar zeg ik geen nee tegen. Aan de ene kant omdat ik kokoskoek met een ouwel lekker vind en aan de andere kant: hoe tof is het om je eigen logo op een ouwel te hebben.

Na een tijdje kwamen ze binnen en ik zat wat in dubio wat ik wilde maken: brood met een ouwel erop, of een lekkere koek. Afijn, ik kwam er niet echt uit. Toen zag ik kokoskoeken in de kast liggen en ik wist het: kokosmakronen met een echt Zoetekauw-logo eronder.

Over de kwaliteit van de ouwels van PRIMUS.DIRECT ben ik echt tevreden. Mijn logo staat er duidelijk op, zelfs de kleine letters zijn goed zichtbaar. Ik ga er zeker nog een keer een brood mee bakken. Dan gaat de ouwel ook mee de oven in.

Deze ouwels gaan dus goed samen met logo’s. Leuk voor (hobby)bakkers! Maar ook voor verjaardagen is het leuk om de naam, leeftijd of een foto van de jarige op de ouwel af te drukken.

oreo kokosmakronen

Ingrediënten Oreo kokosmakronen
  • 200 gram gecondenseerde melk
  • 150 gram kokos
  • 50 gram verkruimelde Oreo koekjes
  • Primus ouwel
Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Meng de drie ingrediënten door elkaar tot een geheel. Maak met een ijslepel mooie bolletjes en leg deze op de bakplaat.

Bak de kokosmakronen 10 minuten op 175 graden totdat de bovenkant mooi bruin is. Dan zijn ze klaar en lekker dat ze zijn! Knapperig van buiten en zacht van binnen.

Plak de ouwels er met wat water op als de kokosmakronen nog warm zijn, dan hechten ze het beste. Laat daarna opdrogen en geniet van je heerlijke kokoskoeken!

Dit recept is in samenwerking met PRIMUS.DIRECT. Het blijft natuurlijk altijd mijn eigen mening, lees voor meer informatie de disclaimer.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

3 gedachte over “Oreo kokosmakronen”
    1. Minimale afname is inderdaad wat veel, dat is dan weer wat minder. Zal eens navragen of ze het ook voor minder doen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *