Ik ben dol op drop! Zacht, hard, zoet, zout, het maakt mij niet uit. De dropsmaak vind ik heerlijk! Dat is ook de reden geweest dat ik een tijdje geleden dropfudge heb gemaakt. Dit keer gaan we een stapje verder. We gaan namelijk aan de slag met dropkoekjes!

dropkoekjes

dropkoekjes

Hoe dat zo komt? Op Instagram ontdekte ik ddansk (een webshop met allerlei Deense producten). Isabel, de eigenaresse heeft zelf een Deense roots, dus dat is extra leuk! In haar webshop verkoopt ze ook allerlei dropproducten (poeder, stropen, dropballen i.c.m. chocolade). Dat zal elke dropliefhebber heerlijk in de oren klinken, niet? Laatst had ze op haar blog een winactie en ik won. Helemaal leuk natuurlijk. Ik dacht dat is ook leuk om te combineren met een lekker receptje, dus ik heb wat lekkers gemaakt.

dropkoekjes

We beginnen met deze dropkoekjes, maar ik kan jullie alvast verklappen dat er nog meer recepten aankomen met drop. Of hou jij niet van drop? 😉 Het recept van deze koekjes is gebaseerd op het basisrecept voor koekjes uit het boek van Laura’s Bakery.

Ingrediënten dropkoekjes
  • 225 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • snufje zout
  • 2 eetlepels droppoeder
  • 100 gram boter
  • 100 gram dropstroop
Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Mix de boter, suikers en het zout tot een romig mengsel. Voeg daarna de eidooier toe en mix dit goed door. Voeg als laatste de bloem en het droppoeder toe. Kneed dit daarna tot een stevig deeg.

Maak van het deeg 24 balletjes van gelijke grootte. Leg deze verspreid over twee bakplaten (of bak ze na elkaar). De balletjes lopen in de oven uit maar dat is niet erg. Bak in 15 – 20 minuten goudbruin.

Zodra de koekjes uit de oven komen druk je in het midden een kuiltje. Hier komt dadelijk de dropstroop in. Gebruik hiervoor je handen (is wel warm), een lepel of een klein rond (maat)bekertje. (Ik heb zo’n maatbekertje gebruikt die je bij de apotheek krijgt ;). Altijd handig joh!)

Smelt de boter samen met de dropstroop in een steelpan. Breng dit aan de kook en laat daarna zo’n 5 minuten inkoken totdat het wat dikker wordt. Giet de stroop daarna in de kuiltjes in de koekjes en laat dit afkoelen.

Daarna geniet je van deze allerlekkerste dropkoekjes!

dropkoekjes


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

9 gedachte over “Dropkoekjes”
  1. Grappig recept! Ik ben voor mijn leerlingen een project over drop aan het opstarten en wil de laatste weken van het schooljaar ze ook drop laten maken. Toen kwam ik op dit recept. Ik ga het zeker een keer proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *