Deze Oreo Brookies zijn mij een partijtje machtig, maar als je gewoon kleine stukken ervan snijd, dan kan je er extra lang van genieten. Oreo Brookies, dekt dat de lading nou echt. Ik denk het wel. Brookies is namelijk een combinatie van cookies en brownies. De Oreo ligt daarop in een zwembad van witte chocolade ganache.

Normaliter maak je Brookies door beide degen: dat van de brownies en van de koekjes te mengen en dan beide in de oven te bakken. Dat heb ik niet gedaan. Het koekdeeg is rauw, bevat daarom ook geen ei en is dus niet in de oven geweest. De brownies natuurlijk wel en die 20 minuten dat die in de oven moeten is de grootste aanslag op de tijd die je kwijt bent aan dit recept. Gelukkig  kan je in tussentijd de keuken opruimen als je dat leuk vind. Is wel handig, ook als je het minder leuk vind. Heb jij daar ook zo’n hekel aan om de keuken op te ruimen als je iets gebakken hebt? Laat dat dan weten, dan voel ik mij niet meer alleen. 😉

Oreo Brookies

Nog wat anders, ik gebruik voor de Brookies een mix van Dr. Oetker. Dat is lekker snel en makkelijk. Is niet perse nodig, ik heb een link geplaatst waar je het recept voor brownies en koekdeeg kan vinden.

Ingrediënten Oreo Brookies
  • 1 pak Brookies, (anders: 1x recept brownies, 1x recept eetbaar koekdeeg)
  • 75 + 50 gram boter
  • 1 ei
  • 200 gram witte chocolade
  • 100 ml slagroom
  • 1 rol Oreo Brownie
Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak de brownies met de mix uit de verpakking. Doe de mix in een kom. Smelt 75 gram boter en doe deze bij de mix in de kom. Voeg ook het ei toe. Mix dit tot een glad beslag. Doe de browniemix in de bakvorm (meegeleverd in de verpakking). Zet voor 20 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen.

Ga ondertussen aan de slag met het koekdeeg. Doe de mix voor het koekdeeg in een kom. Smelt 50 gram boter en doe dit bij de mix. Kneed tot een koekdeeg. Als het te kruimelig is, voeg dan enkele eetlepels melk toe. Ik heb 2 eetlepels toegevoegd.

Als de brownies afgekoeld zijn verdeel dan het koekdeeg erover. Druk dit goed aan.

Maak dan de ganache. Doe de slagroom en de helft van de chocolade in een kom. Smelt dit au-bain-marie of in de magnetron. Voeg daarna de rest van de chocolade toe en roer goed door.

Giet de ganache over het koekdeeg. Druk hierin de Oreo koekjes. Laat de chocolade daarna opstijven in de koelkast. Als de chocolade hard is snijd je de Oreo Brookies in stukken en dan kan het genieten beginnen. Eet smakelijk!

Ook deze Oreo’s heb ik ontvangen voor de bloginsideractie van Oreo x Zoetrecepten. De Brookie mix heb ik wel zelfgekocht. 


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *