In de zomer hou ik – nog meer dan anders – van no-bake taarten. Ideaal dat je geen oven nodig hebt en die warmte blijft lekker uit huis. Deze chocoladezoenen kwarktaart is om te zoenen zoo lekker! 😉

Er staan nog wat leuke zomerse recepten op de planning, nog wat bakboeken en nog een ‘wat een zoetekauw doet‘. Dat krijg je te lezen in de zomermaanden. Aangezien het niet nodig is dat ik met mijn blog doekoes verdien en ik van mening ben dat je op z’n best bent als je er voor de volle 100 procent voor gaat, weet ik niet of er elke dinsdag en vrijdag een recept online komt, maar ik ga m’n best doen! Wat is jouw favo zomer-recept?

Chocoladezoenen kwarktaart

Over no-bake taarten gesproken, wat is jouw favoriet? Monchoutaart met kersen, chocoladetaart of toch een kwarktaart? Of staat jouw favoriet er niet bij? Drop hem dan in de reacties!

Voor nu, genoeg gekletst! Op naar het recept van deze chocoladezoenen kwarktaart.

Ingredienten Chocoladezoenen kwarktaart
 • 300 gram biscuitjes
 • 190 gram boter
 • 1 pak mini chocoladezoenen
 • 100 gram pure chocolade
 • 340 gram kwark
 • 8 blaadjes gelatine
 • 250 ml chocolademelk
 • 170 ml slagroom
 • 30 gram witte basterdsuiker
Decoratie
 • 3-6 mini chocoladezoenen
 • 150 ml slagroom (+ 1 el suiker)
 • 1 el chocoladesaus
Bereiding

Bekleed de springvorm (24 – 26 cm) met bakpapier.

Maal de biscuitjes fijn. Smelt de boter. Doe de boter bij de biscuitjes en roer dit door. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Smelt de chocolade. Dip de mini chocoladezoenen in de chocolade en zet deze in de springvorm. Zet geen – ik herhaal geen – chocoladezoen in het midden van de taart. Dat snijd namelijk niet zo handig, zoals je zien. Hou nog een stuk of 6 mini chocoladezoenen over. Zet in de koelkast om op te stijven.

Week de gelatineblaadjes in koud water voor ongeveer 5 – 10 minuten.

Doe de kwark in en kom en roer dit los. Voeg hier 200 ml chocolademelk aan toe  Doe de slagroom in een andere kom en mix dit met de suiker stijf.

Knijp de gelatineblaadjes uit. Neem een steelpan en zet deze op het vuur.  Verhit hierin de overige chocolademelk en laat hier de gelatineblaadjes in oplossen.

Voeg dit delen toe aan de kwark en roer telkens goed door. Als de gelatine door de kwark zit, voeg dan de slagroom toe. Spatel dit goed door elkaar. Giet het chocolademelk–kwarktaart mengsel over de koekbodem en zet voor minimaal 3 uur in de koelkast.

Chocoladezoenen kwarktaart

Decoreren!

Klop de slagroom stijf met de suiker. Neem een spuitzak met spuitmondje en doe wat chocoladesaus aan de zijkanten binnenin de spuitzak. Doe er daarna de stijfgeklopte slagroom in. Spuit 12 toeven op de taart. Snijd de mini chocoladezoenen door de helft en leg deze op de slagroomtoeven.

Daarna is je taart ready to eaaat!  Eet smakelijk!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

26 gedachte over “Chocoladezoenen kwarktaart”
  1. Hoi Henny, ik ben Lianne in plaats van Laura en ik spreek niet over slagroomsoesjes, maar over chocoladezoenen. Altijd handig om een recept goed door te lezen voordat je met bakken begint. Groet, Lianne

 1. Hoi Lianne,

  Leuk idee, die verstopte minizoenen. En ja, een minizoen in het midden is een belangrijke neiging om te onderdrukken. Het helpt als ik me probeer voor te stellen dat die minizoen in twaalf mooie puntjes gesneden moet worden.

  1. Dank je Priscilla! Natuurlijk wel! Gewoon de stappen volgen en kom je ergens niet uit, vragen staat vrij. Ik help je graag. 😀

  1. Ja, chocolade is heerlijk! Ik kan het wel in elk recept gebruiken, maar dat zou ook zo saai worden. Bedankt voor je compliment! 🙂

 2. Ziet er prachtig uit en staat op de planning voor as zaterdag 🙂 Gok ik goed dat je hier een springvorm van 26 cm voor gebruikt?

 3. De koekbodem is perfect voor de 26 cm, en de kwarkvulling voor de 24 cm zou ik zeggen. Bij de 26 cm steken de zoenen er nog bovenuit.

  1. Bedankt voor de terugkoppeling! Ik vind een dikkere bodem altijd wel lekker dus ik denk dat ik een 24 cm springvorm heb gebruikt. Ik zou wat toefjes slagroom op de zoenen doen om ze ‘weg te werken’. Zo blijft het een verrassing wat erin zit. 😉 Was die wel lekker?

 4. Heb gewone kwark gebruikt.
  Er staat spatel de slagroom door de kwark maar het was bij mij meer roeren terwijl dat ik heel het recept precies he gevolgd.. wat doe ik verkeerd… het zijn nu meer klonten slagroom door de rest van het mengsel

  1. Ik spatel altijd net zolang totdat de slagroom helemaal is opgenomen in het mengsel. Dat je geen klonten meer hebt. Succes Bianca!

 5. Dit weekend gemaakt. Ik heb milde kwark gebruikt, maar we vonden de kwark vrij vlak smaken. Kan ik beter volle kwark gebruiken? En zou Griekse yoghurt ook een optie zijn?

  1. Oké, wat voor soort chocolademelk heb je gebruikt? Misschien dat die ook aan de vlakke kant was? Ik zou gaan voor volle kwark en Griekse yoghurt zou ik laten staan. Dat lijkt mij niet zo lekker. Maar ja, smaken verschillen!

 6. Aan het plaatje te zien dezelfde volle chocolademelk als jij hebt gebruikt?. Ik ga het de volgende keer met volle kwark proberen. Bedankt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *