Deze Toblerone mousse is heerlijk luchtig en heeft de kenmerkende smaak van de Toblerone reep. Zoetig, melk chocolade en nougat. Daarnaast zit er voor de echte chocoholic nog een laagje chocolade ganache onderin. Bovenop een toef slagroom en wat stukjes Toblerone voor de perfecte afwerking.

Dit recept heb ik gemaakt voor de foodblogswap van oktober. Voor als je mijn blog nog niet zolang volgt: bij de foodblogswap krijg je een blog toegewezen waarvan je een recept uit mag kiezen. Hieraan geef je, je eigen draai en je deelt het recept met je volgers. Deze maand mocht ik iets maken van de blog: Duizenden1dag en het had wat voeten in de aarde… Het was namelijk helemaal niet de bedoeling om deze Toblerone mousse te maken. Ik had namelijk mijn eigen draai gegeven aan de ‘Sticky Toffee Pudding‘. Alleen die kwam niet zo lekker uit de oven… Ik vond de kleur niet zo mooi en ook de smaak niet lekker. Dat kan persoonlijk zijn, of ik heb een foutje gemaakt in de receptuur.

Er moest dus stel op sprong een ander recept gekozen en gemaakt worden. Daarom koos ik voor de Toblerone mousse. Die ziet er namelijk heerlijk uit en is niet moeilijk om te maken. Mijn recept is nog simpeler dan het recept van Martine. Het was dus zo gepiept. Bovendien had ik nog wat chocolade ganache in de koelkast staan, die is nu ook op. Ideaal als je zo de restjes op kunt maken.

Naast heerlijke toetjes vind je op de blog van Martine nog veel meer recepten. Van ontbijt tot dessert en van zoet tot zout. Er is voor iedereen wat wils. Daarnaast maakt Martine mooie reizen, naar onder andere Vietnam, Slowakije en Indonesië, waar ze reisverslagen en hotspots van deelt. Neem zeker dus een kijkje op haar blog.

Ingrediënten Toblerone Mousse

(2 – 4 personen)

Chocolade ganache

  • 50 ml slagroom
  • 75 gram melkchocolade of Toblerone

Toblerone mousse

  • 200 ml slagroom
  • 100 gram Toblerone
  • 2 eetlepels melk

Decoratie

  • 50 ml slagroom (+ 1 el suiker)
  • Toblerone

Bereiding

Zet alvast 2 glazen klaar, waarin het toetje wordt geserveerd.

Maak eerst de chocoladeganache. Smelt de slagroom en de chocolade totdat er een egaal mengsel ontstaat. Schenk dit in de glaasjes en laat opstijven in de koelkast voor ongeveer 15 minuten.

Smelt de Toblerone met de melk. Klop de slagroom stijf en spatel dit door de gesmolten chocolade. Doe dit in delen, dit zorgt ervoor dat de slagroom niet in de schift gaat. Dit wordt ‘familie maken’ genoemd.

Schep de mousse in de glaasjes en laat dit opstijven voor ongeveer 30 minuten.

Mix voor de decoratie de slagroom stijf met de suiker. Doe dit in een spuitzak en spuit een toef op de mousse. Verdeel er daarna wat stukjes Toblerone overheen, voor de perfect touch! ♥

Ik ben dol op toetjes, check hier het receptenoverzicht met allerlei lekkere nagerechten. Wat is jouw favoriet?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

10 gedachte over “Toblerone Mousse”
  1. Oh hier ben ik echt gek op. Een vrienden van mij is de grootste Toblerone-fan die ik ken, dus misschien moet ik deze mousse eens voor haar maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *