Deze bladerdeeg donuts zijn lekker gemakkelijk om te maken. Geen geknoei met garen in de pan of met frituurvet, gewoon veilig in je vertrouwde oven. Door het ‘kapje’ van de donut af te snijden en de donut uit te hollen kan je hem vullen met allerlei lekkere vullingen. In deze donut gebruik ik: Hagelpasta.

Bladerdeeg donuts met hagelpasta

Hagelpasta

De eerste vraag die je misschien hebt is: ‘Wat is dat?’ Dat ga ik je dan eerst even uitleggen. Het begon via Instagram waar ik Hagelpasta een keertje voorbij zag komen, ik ging het account volgen en er werd over en weer wat gereageerd onder elkaars foto. Totdat ik een keer een bericht kreeg van: ‘zien we je dan ook op de Delicatessen beurs in Houten? Dan krijg je een potje Hagelpasta van ons.’ Dat ik daar heen ben geweest dan heb je kunnen deze in deze aflevering van: ‘Wat een zoetekauw doet’. Daar heb ik ‘opa’ Henk en Yvon Strooker  ontmoet.

potje hagelpasta

Hoe het allemaal begon…

Hagelpasta is ontstaat uit een weddenschap die Henk Kramer (opa Henk) had met zijn kleinzonen. Die smeerden namelijk eerst chocoladepasta op hun boterham en strooiden daar hagelslag overheen. Henk vroeg zich af waarom dat niet in een pot te verkrijgen is en sloot een weddenschap af met zijn kleinzoons. Hij won! Want, na uitgebreid onderzoek, zelfs bij TNO Delft, bleek dat het natuurkundig gezien onmogelijk was. Dit omdat de hagelslag niet zou knapperig blijven in de chocoladepasta.

Toch is het gelukt om een heerlijke romige pure chocoladepasta te maken met daarin lekker veel chocolade crispy’s. Samen met Yvon Strooker van Delicatessenzaak Culina uit Putten heeft Henk het product op de markt gebracht. De pers dook erop en opa Henk is enorm trots op het feit dat ‘enkele Michelin Sterrenkoks schitterende gerechten creëren met Hagelpasta’.

Ik vroeg nog aan Henk wat hij nog graag wilde bereiken, dat is het volgende: ‘dat (top)restaurants een Hagelpasta-diner op de kaart gaan zetten en Hagelpasta zich een vaste plaats bij de consument verwerft’. Nou ik wil Hagelpasta graag standaard in mijn keuken, het is alleen zo snel op, want naast dat het lekker is om mee te bakken, smaakt het ook goed op een boterham, biscuitje of cracker, maar ook gewoon uit de pot lepelen, heerlijk!

hagelpasta en biscuit

 

Meer weten, zie de website van Hagelpasta. Nu het recept voor de donuts met hagelpasta

Ingredienten bladerdeeg donuts met hagelpasta

 • 1 rol vers bladerdeeg
 • 50 gram boter
 • 100 gram hagelpasta
 • 100 gram roomkaas
 • 50 gram pure chocolade
 • 50 ml slagroom
 • hagelslag ter decoratie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Smelt de boter in een kommetje. Rol het bladerdeeg uit op een snijplank. Smeer het bladerdeeg in met boter. Vouw 1/3 (korte kant, dus ongeveer 8 cm) terug naar het midden en smeer dit opnieuw in met boter. Vouw dan het andere deel ook terug.

Druk er dan met een ronde uitsteker 4 – 5 donuts uit. Maak met een kleine uitsteker het gat in het midden.

Leg de donuts op een met bakpapier beklede bakplaat en zet voor 15 – 20 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen.

Maak de Hagelpastaroom door de Hagelpasta en de roomkaas te mengen tot een egaal geheel. Doe dit in een spuitzak.

Snijd de bovenkant eraf en hol de donut voorzichtig uit. Vul de donut met de Hagelpastaroom. Doe de bovenkant er weer op en druk voorzichtig aan.

Maak de chocolade ganache door de chocolade en de slagroom te verwarmen. Roer totdat de chocolade is opgelost. Laat daarna een beetje afkoelen. De ganache moet niet meer warm zijn.

Dip de donut daarna in de ganache. Let op: de bovenkant zit er natuurlijk los op. Zet daarna op een bord een versier met wat hagelslag. Laat de ganache uitharden en geniet van je homemade bladerdeeg donuts gevuld met een heerlijke Hagelpastaroom.

Bladerdeeg donuts met hagelpasta

Ik heb een potje Hagelpasta ontvangen, maar ben verder niet betaald voor deze blogpost. Ik ben gewoon enorm enthousiast door het product, het leuke verhaal en het enthousiasme van de producenten.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

3 gedachte over “Bladerdeeg donuts met hagelpasta”
 1. HeY Lianne,
  Wat een ontzettend lekker recept heb je met HAGELPASTA gemaakt. Ook wij zijn volop bezig om heerlijke recepten te ontwikkelen. Deze zijn op Facebook en onze site te vinden. We zijn benieuwd naar je volgende recept met HAGELPASTA.
  Met vriendelijke groet team HeY
  Henk en Yvon.

  1. Ha Henk en Yvon, bedankt voor jullie compliment. Voorlopig kan ik nog even niets maken met Hagelpasta, want het potje is leeg, haha. Dus dat wordt een nieuwe bestellen. 🙂 Groetjes, Lianne

   1. HeY Lianne… Wij bieden je natuurlijk een gratis HAGELPASTA aan. Als je aangeeft bij welke winkel (zie: verkooppunten op de website) je die gratis pot wil afhalen…zenden wij je een voucher en nemen met die winkel contact op. Intussen hebben we een link op onze FaceBook pagina gemaakt. We horen/zien graag van je!

    Tot HAGELPASTA.

    Met vriendelijke groet,
    Team HeY HAGELPASTA
    Henk & Yvon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *