Dit chocoladetaartje met framboos kost eventjes geduld, maar daarna heb je ook echt een kunstwerkje waar elke chocoladeliefhebber van zal genieten. Ik heb de bolvorm gemaakt met een vorm van Tante Ali, oftewel AliExpress, maar ze zullen ze ongetwijfeld ook bij een andere (web)winkel te koop hebben.

De reden dat ik koos voor melkchocolade met framboos is omdat ik een pakketje binnen heb gekregen met daarin wat chocolade van Australian. Een melkchocoladereep met hazelnoot en crunchy ballen met framboos erin. Los erg lekker, maar in dit taartje komen deze lekkernijen helemaal tot hun recht.

Trouwens van mijn neefje moest ik zeggen dat hij ook meegeholpen heeft met het tot stand brengen van dit recept. Ideaal toch, familie die je helpt bij taartjes maken? 

Ingrediënten chocoladetaartje met framboos

 • 150 gram suiker
 • 150 gram boter
 • 120 gram zelfrijzend bakmeel
 • 30 gram cacao
 • 3 eieren
 • 400 gram melkchocolade met hazelnoot
 • 250 gram slagroom
 • 1 eetlepel suiker
 • half zakje klopfix
 • 4 eetlepels frambozenjam
 • 3 eetlepels chocoladepasta (‘lijm’)
 • decoratie: crunchy chocolade frambozen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Bak eerst de cake als bodem van de chocoladetaartjes. Doe de suiker samen met de boter in een kom en mix totdat de suiker is opgelost. Voeg daarna de eieren één voor één toe. Het volgende ei voeg je pas toe als het andere is opgelost. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel en de cacao toe en mix dit tot een egaal cakebeslag. Verdeel dit over de bakplaat, maar strijk het niet te dun uit. Gebruik dus niet de hele bakplaat.

Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten. Laat daarna volledig afkoelen.

Smelt ondertussen de chocolade* en doe deze in de bolvormen. Doe dit in verschillende lagen. Dus eerst een laagje chocolade in de bolvorm en hard laten worden, dan nog een laagje. Ga zo door totdat de rand dik genoeg is en de chocolade op is. Laat daarna volledig hard worden.

*Omdat er grote stukken hazelnoot in zitten heb ik de chocolade eerst fijn gehakt met een hakmolen. Dit kan je ook met een mes doen.

Klop de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker en een half zakje klopfix. Voeg hierbij de frambozenjam en meng dit door elkaar.

Doe de frambozenslagroom in de ‘chocoladebakjes’ en doe er een crunchy framboos in. Laat dit opstijven in de koelkast voor ongeveer 15 minuten.

Neem een glas of uitsteker die even groot is als de onderkant van de bolvorm. Steek hiermee 6 rondjes uit de cakeplak. Smeer een kant in met chocoladepasta en plak het aan de chocoladebol.

Ter decoratie kun je nog wat crunchers raspberry milk op de bovenkant doen. Plak dit erop met wat chocolade. Daarna is het smullen geblazen, want deze chocolade frambozen taartjes zijn heerlijk!

Chocoladetaartje met framboos

Chocoladetaartje met framboos

Ps. Heb je nog cake over? Maak dan deze heerlijke cakeballetjes!

Spon-info: De chocoladereep en chocolade crunchers heb ik ontvangen van een PR bureau. Dit verandert niets aan mijn mening en smaak.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

15 gedachte over “Chocoladetaartje met framboos”
 1. Jammer dat we hiervoor aparte vormpjes nodig hebben, het lijk me heerlijk.
  Heb je ook een recept voor een geboorte taart.
  We genieten van je recepte.

  1. Leuk dat u zo geniet van de recepten! Fijn om te horen. Ja, dat snap ik. Misschien heeft u andere siliconen vormpjes waar u het taartje in kunt maken? Bijvoorbeeld cupcakevormpjes. Dan krijgen ze natuurlijk wel een andere vorm, maar kan het taartje toch gemaakt worden. Ik wil binnenkort wel iets gaan maken rondom het thema baby/geboorte, dus dit zit eraan te komen.

  1. De siliconen vorm is gemakkelijk te buigen, waardoor de chocoladebol er gemakkelijk uit komt. Ik ben benieuwd wat je ervan vind. 🙂

 2. Ik ga denk ik aanstaande zaterdag een poging doen om ze te maken, ik ben benieuwd! Mag ik nog een vraag stellen :). Hoe krijg je die chocolade gelijkvormig in het bakje? Doe je dat met behulp van een kwastje? Alvast bedankt voor je reactie!

 3. Is het niet voor 6 personen? En hoe groot zijn jouw silliconen bolletjes in doorsnee? Ik heb het nu in kleine kommetjes gedaan, invetten en dan met plastic folie. Ben benieuwd, ze staan nu in de koelkast…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *