Pindakaas chocoladebrokken

Het lijkt op fudgebrokken, maar dan met een heerlijke pindakaas twist en iets steviger. Deze pindakaas chocoladebrokken zijn een lust voor elke pindakaas- en chocolade liefhebber!

De pindakaas geeft een romige, nootachtige smaak terwijl de pure chocolade voor stevigheid zorgt een een goede tegenhanger is van de pindakaas. Deze pindakaas chocolade-brokken zijn echt een aanrader.

pindakaas chocoladebrokken

Dit recept voor pindakaas-chocolade brokken is gemakkelijk te maken, zonder al te veel ingrediënten. Leuk om uit te delen tijdens een verjaardag, maar je kunt het natuurlijk ook net als de fudge weggeven! 🙂

Ingrediënten pindakaas chocoladebrokken

  • 150 gram pure chocolade
  • 50 ml slagroom
  • 180 gram witte chocolade
  • 60 gram pindakaas (zonder nootjes)

Bereiding

Smelt de witte chocolade in een pannetje of in de magnetron. Als je de magnetron gebruikt doe dan 3x 20 seconden anders verbrand de chocolade en ook als je het in een pannetje laat smelten blijf dan goed roeren.

Voeg bij de witte chocolade de pindakaas en meng goed door. Smelt ook de pure chocolade met de slagroom. Doe beide mengsels in een spuitzak en laat iets afkoelen.

Neem een siliconen bonbon vorm* en vul dit met beide vullingen. Laat daarna 2 uur hard worden in de koelkast.

*dit is een affiliate link. Lees voor meer info mijn disclaimer. 


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 Comments

  • Mariska 19 april 2016 at 08:13 Reply

    dat marmer effect is ook zo gaaf gedaan! Ze lijken me zoooo lekker.

    • Lianne 19 april 2016 at 21:47 Reply

      Ja, gaaf he! Dankjewel! Ja, ze smaken prima! 🙂

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!