Het zijn heerlijke dagen geweest vol zon en mooie strakblauwe luchten. Ik vind het altijd prachtig die wisseling van de seizoenen. Elk seizoen heeft dan ook zijn charmes. Als fanatieke bakker hou ik altijd van de lente en zomer om het mooie fruit. De aardbeien, frambozen en bramen komen uit hun schulp en laten hun schone pracht zien. Des te leuker om dit prachtige fruit te laten ‘shinen’ op een lekkere, eenvoudige taart.

yoghurttaart met fruit

Deze taart is gemaakt met yoghurt, waardoor hij frisser en minder zoet is als de kwarktaart die je misschien gewend bent. Ben je toch een echte zoetekauw en kan je de suiker niet missen, voeg dan zo’n 50 gram extra witte basterdsuiker toe aan het recept. Op deze manier worden ook jouw smaakpapillen gestreeld door deze prachtige taart.

De yoghurt in deze taart is een volle yoghurt van Den Eelder. Ik zag een oproep van dit bedrijf om in contact te komen met foodbloggers. Aangezien Den Eelder bijna bij mij om de hoek zit en ik al een keer op het bedrijf was geweest, dacht ik dit ga proberen. Den Eelder is een leuk familiebedrijf met hart voor de zaak. Voor hun koeien, voor de producten die ze verkopen en ook voor elkaar. Dat zie en proef je.

yoghurttaart met fruit

Ik heb namelijk drie tassen vol met producten van Den Eelder ontvangen: diverse soorten papjes, producten op basis van geitenmelk, zoals karnemelk, yoghurt en melk en daarnaast ook de producten op basis van koeienmelk, zoals chocoladevla, volle melk, yoghurt, etc. Ik heb al heel wat geprobeerd en met een aantal producten heb ik ook wat gebakken, dus dat laat ik jullie graag zien.

Deze taart is ideaal voor in de zomer, want er komt geen hete oven aan te pas en hij is lekker fris.

Ingrediënten yoghurttaart met fruit
 • 300 gram biscuitjes
 • 190 gram boter
 • 750 gram volle yoghurt
 • 10 blaadjes gelatine
 • 150 ml melk
 • 500 ml slagroom
 • 50 gram witte basterdsuiker
 • 300 gram rood fruit
 • eventueel aardbeiensaus
Bereiding

Bekleed de springvorm met bakpapier.

Maal de biscuitjes fijn. Smelt de boter. Doe de boter bij de biscuitjes en roer dit door. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast om op te stijven.

Week de gelatineblaadjes in koud water voor ongeveer 5 – 10 minuten.

Doe de volle yoghurt in en kom en roer dit los. Doe de slagroom in een andere kom en mix dit met de suiker stijf.

Knijp de gelatineblaadjes uit. Neem een steelpan en zet deze op het vuur.  Verhit hierin de melk en laat hier de gelatineblaadjes in oplossen.

Voeg dit delen toe aan de yoghurt en roer telkens goed door. Als de gelatine door de yoghurt zit, voeg dan de slagroom toe. Spatel dit goed door elkaar. Giet het yoghurt – slagroom mengsel over de koekbodem en zet voor minimaal 3 uur in de koelkast.

Garneer met het fruit en eventueel wat aardbeiensaus en geniet van deze frisse, zomerse yoghurttaart met fruit!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

6 gedachte over “Yoghurttaart met fruit”
 1. Misschien handig als je de maat van de springvorm erbij zet? Aan de foto te zien (laag vd koekjes) niet zo’n grote?

  1. Goede tip, ga ik er voortaan bij zetten (als ik het niet vergeet). De maat van de springvorm die ik gebruikt heb is 24 cm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *