Eigenlijk heb ik veel te lang nagedacht over de titel van dit recept. Want zeg eerlijk: je kijkt toch gewoon of de foto je aanspreekt en dan klik je erop of je klikt weg. Truffels, cookieballs of ballen. Weet ik veel. Ik heb er maar bonbons van gemaakt, want er zit chocolade omheen. Roze koek bonbons dus.

roze koek bonbons

Nadat ik deze overheerlijke Mars cookieballs – toch weer deze naam heh 😉 had gemaakt, ging ik over naar een volgend project. Aangezien ik nog wat ruby (=roze) chocolade had liggen, moest het iets met roze worden. Hoe leuk is het dan om roze koeken te gebruiken. Zo gezegd, zo gedaan.

Wist je trouwens dat je heel gemakkelijk zelf roze koeken kunt maken? In dit artikel leg ik je uit wat je nodig hebt en hoe je ze maakt. Over naar de roze koek bonbons. Deze zijn makkelijk om te maken en ook erg leuk om te maken met je (klein)kinderen in de vakantie.

Ingrediënten roze koek bonbons

roze koek bonbons

Bereiding

Verkruimel de roze koeken in een kom. Voeg hier de monchou en aardbeienjam aan toe en meng door elkaar. Maak hier 8 – 10 ballen van. Zet in de koelkast om hard te worden.

Neem een snijplank of plat bord en leg hier een stuk bakpapier op. Smelt de pure chocolade in een kom. Dip hier de ballen in en zet op het bakpapier. Laat dit hard worden. Smelt daarna de ruby chocolade. Doe deze in een spuitzak/plastic zakje en knip er een heel klein puntje vanaf. Maak strepen over de pure chocolade heen. Zet hierop een stukje roze koek ter decoratie.

Bewaar deze roze koek bonbons en eet gezellig op bij de thee! 🙂 Enjoy!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *