Het is weer de tijd van binnenzitten, bankhangen, warme koppen thee, chocolademelk en zwart koffie. Ook de tijd van kaarsen, knapperende kachels (of ze nu echt of echt nep zijn) en de tijd van lange avonden. De perfecte tijd om iets lekkers te maken dus! Ik heb voor jullie een lekker en makkelijk recept: speculoos fudge. Je maakt het in een handomdraai en met maar DRIE ingrediënten. Ik zou zeggen, kom van die bank af en aan de bak!

speculoos fudge

Niet dat ik mij verveel, maar ik vind het wel tof om iets nieuws te proberen, dus ik heb wat extra tijd in dit recept gestoken. Ik heb er namelijk ook een video bij. Ja hoor mensen! De 1e YouTube video staat ONLINE! Zeker, er kan her en der nog wat aangepast worden, zodat het de volgende keer beter wordt, maar het begin is er. Heb je tips, laat het mij alsjeblieft weten, want daar leer ik alleen maar van! Bedankt alvast. 🙂

Als je denkt, wat praat dat mens veel met uitroeptekens: excuus, ik ben gewoon enthousiast en praat hard. Xjes.

Genoeg gekletst; snel over naar het recept.

O, toch nog wat: KIJK die video, geef een LIKE en ABONNEER!

Ingrediënten speculoos fudge

  • oh ja, of je voor A- of B-merk kiest maakt niet uit. 🙂

Bereiding

Neem een cakeblik en bekleed met bakpapier.

Meng de speculoos met de witte chocolade. Smelt dit samen in de magnetron (2x 20 seconden) of au-bain-marie (een pan met water op het fornuis en daarop een glazen schaal met de speculoos en chocolade erin). Zodra het gesmolten is roer je het goed door (in het geval van au-bain-marie smelten: haal het van het vuur).

Breek 4 koekjes in stukken en doe die door het mengsel. Verdeel dit over de bodem van het cakeblik. Breek de andere koekjes eroverheen. Zet daarna 1 uur in de koelkast om op te stijven.

Snijd daarna in stukken. Ga weer op de bank zitten. Geniet!

speculoos fudge


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Speculoos fudge + 1e YouTube video”
  1. Hallo Lianne,

    Dat ziet er lekker uit zeg.
    Leuk ook met een filmpje erbij. Alleen de teksten in het filmpje zijn soms al weg voor je het fatsoenlijk kan lezen.

    Groet Patricia

    1. Hi Patricia, Dank je! Ja, klopt. Ik ga eraan werken, het volgende filmpje staat al online en is hopelijk beter te volgen. Groetjes, Lianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *