Laatst zag ik op Instagram bij Anouk (winnares van Heel Holland Bakt 2019/2020) een taart voorbij komen met mango en passievrucht bovenop. Dat zag er zo vrolijk uit, dat ik meteen op de fiets sprong en naar de winkel ging om ook met die twee vruchten te gaan bakken. Dan biecht ik meteen maar op: ik hou niet van mango en ook niet van passievrucht. Bij mango krijg ik zo’n rare nasmaak en een passievrucht vind ik maar flubberig. Maar als topping op deze mango passievrucht monchoutaart doen ze het enorm goed. Heerlijk fris, echt perfect voor in de zomer!

Mango passievrucht monchoutaart

Dus: misschien heb je, je bedenkingen of ken je enkel monchoutaart met kersen of aardbeien. Probeer het gewoon eens. Doe eens gek! Wat kan er nu mis gaan? Niks toch? En anders maak je gewoon je buren/familie of collega’s blij met deze taart. 😉

Afijn, ik zal het recept met jullie delen, laat even weten wat jij van deze combinatie denkt. Ik hoor het wel! 🙂

Ingrediënten mango passievrucht monchoutaart

  • 200 gram Mariabiscuitjes
  • 165 gram boter
  • 1 eetlepel lemoncurd
  • 2 pakjes monchou (deze bedoel ik)
  • 70 gram witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom (+ 1 eetlepel suiker)
  • 200 gram mango
  • 2 passievruchten
  • 2 blaadjes gelatine
Mango passievrucht monchoutaart

Bereiding

Neem een springvorm van 24 cm doorsnede en leg op de bodem een vel bakpapier.

Week de gelatine alvast in koud water. Hoe langer, hoe beter.

Maal de Mariabiscuitjes fijn. Smelt de boter. Voeg de boter toe aan de koekkruimels en meng dit door elkaar. Doe hier ook de lepel lemoncurd bij en meng deze erdoor.

Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet dit in de koelkast om hard te worden.

Mix in een kom de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker. Door er wat suiker bij te doen gaat het stijfkloppen gemakkelijker.

Meng in een andere kom de monchou met de witte basterdsuiker. Mix dit tot een geheel.

Voeg de slagroom toe aan de monchou en meng dit tot een egaal mengsel.

Stort het slagroom-monchoumengsel op de koekbodem en maak de bovenkant mooi recht. Zet dit nog even in de koelkast.

Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit af. Doe dit in een kom en pureer dit met de staafmixer. Haal de passievruchten leeg en voeg dit toe aan de gepureerde mango. Roer dit door elkaar.

Doe 1 eetlepel water en de blaadjes gelatine in een pannetje. Zet deze op het fornuis en laat de gelatine smelten. Dit gaat echt super snel! Dus blijf erbij staan.

Zodra de gelatine gesmolten is voeg je die toe aan het het mengsel van mango en passievrucht. Roer dit goed door.

Neem de taart uit de koelkast. Schenk het mengsel van mango en passievrucht over de bovenkant van de taart. Zorg ervoor dat overal wat zit.

Laat dit daarna 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd daarna aan. Nu kan je genieten van je zomerse taart!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *