Hoe eet jij ze graag? Met kaas of spek? Of ben je een zoetekauw en ga je voor stroop met aardbeien? Afijn, hoe je jouw pannenkoek graag eet: deze pannenkoekentaart met aardbei en lemoncurd ziet er niet alleen heel goed uit, maar smaakt ook heerlijk! Al eerder maakte ik zo’n toffe taart en nu weer een. Geen zin om een pannenkoekentaart te maken, maar wel zin in pannenkoeken. Voor inspiratie (voor zoetekauwen en hartige harries) ga je naar de pagina van Jumbo over pannenkoeken maken.

De vorige pannenkoekentaart  die ik maakte was met kersen en chocolade. Nu ga ik voor een lichtere variant met aardbeien en lemoncurd. De ‘donkere’ en lange dagen van januari zijn voorbij en we gaan richting de lente. Daar hoort natuurlijk een taart bij en dat is deze geworden. 

Ik ben voor deze taart voor ultra makkelijk en lui gegaan, want ik heb een pakje gekocht, maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van een recept. Dit recept van Keukenbloem voor pannenkoeken kan je bijvoorbeeld gebruiken voor de basis van deze frisse taart.

Pannenkoekentaart met aardbei en lemoncurd

Ingrediënten pannenkoekentaart met aardbei en lemoncurd

 • 1 pak voor mix voor pannenkoeken
 • 850 ml melk
 • 2 eieren
 • olijfolie
 • 500 ml slagroom
 • 400 ml roomkaas light
 • 100 gram lemoncurd
 • 400 gram aardbeien
 • 120 gram mini oreo
 • 20 gram amandelschaafsel
 • 1 halve citroen

Pannenkoekentaart met aardbei en lemoncurd

Bereiding

Maak eerst het pannenkoekenbeslag. Dit kan je doen volgens eigen recept, maar ook met een pakje. Volg de aanwijzingen van het recept of op het pakje. Als de mix is gemaakt, verwarm een pannenkoekenpan op het fornuis met een beetje olie erin. Doe hier het pannenkoekenbeslag in. Bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin. Leg ze daarna op een bord met wat keukenpapier. Laat volledig afkoelen voordat je aan het opbouwen van de taart begint. Tip: bak je pannenkoeken zo dun mogelijk!

Als de pannenkoeken zijn afgekoeld gaan we aan de slag met de vulling. Mix de slagroom stijf met de lemoncurd. Voeg hier daarna de roomkaas aan toe en mix totdat alles goed gemengd is. 

Snijd de aardbeien in plakjes. Verkuimel de mini oreo en zet het amandelschaafsel klaar. Dan gaan we opbouwen. Kies een mooi bord of plateau uit en leg hier de eerste pannenkoek op. Smeer deze in met het romige lemoncurd mengsel en leg er plakjes aardbei op. Leg hier een pannenkoek op. Smeer deze ook in met de lemoncurd-room vulling en verdeel hier wat stukjes oreo overheen. Leg ook hier weer een pannenkoek op. Smeer deze ook in met de vulling en verdeel hier wat amandelschaafsel overheen. Deze drie lagen herhaal je tot alle pannenkoeken op zijn. Op de bovenste pannenkoek verdeel je de rest van het romige lemoncurd mengsel en versier de bovenkant met de rest van de aardbeien, oreo, amandelschaafsel en wat stukjes citroen. 

Daarna is je pronkstuk klaar en kan je hem aansnijden! Schenk er eventueel nog wat stroop overheen, super lekker! Geniet ervan! Ik ben razend benieuwd of je deze taart lekker vind. Als je hem maakt, laat het mij dan even weten. Daarnaast ben ik nieuwsgierig naar jouw favoriete pannenkoeken recept. Hoe eet jij jouw pannenkoek het liefst?

Pannenkoekentaart met aardbei en lemoncurd

Deze blog is gesponsord door Jumbo


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

3 gedachte over “Pannenkoekentaart met aardbei en lemoncurd”
 1. Hey wat een leuk recept! Ik zal vanavond het recept even laten zien aan mijn echtgenoot die kookt altijd op Woensdag, als ik laat thuis ben en vaak eten hij en de kinderen altijd hetzelfde patat of pannenkoeken ja origineler kan het niet. Misschien kan ik hem hier mee overhalen voor iets meer afwisseling en wat meer moeite voor het eten te doen dit is alvast het begin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *