Of het nog binnen het seizoen valt: geen idee! Maar deze aardbei rabarber cheesecake is erg goed. Als je van de smaak van cheesecake houd moet je dit echt eens proberen. De frisse smaak van de rabarberpuree en de prachtige zomerkoninkjes bovenop maken van deze taart een ware sensatie!

Aardbei rabarber cheesecake

Het idee voor deze cheesecake vond ik bij Deb’s Bakery & Kitchen: check hier het recept. Ik heb het gecombineerd met de cheesecake die je al eerder voorbij zag komen op mijn blog en met wat aardbeien. De combi aardbei en rabarber heb ik namelijk vaker voorbij zien komen en toen ik hem afgelopen vrijdag in een ijswinkel zag wist ik dat ik iets moest maken met de rabarber die bijna lag te vergaan in de koelkast. 🙂 Gelukkig op tijd gered!

Het is even wachten op de taart, hij moet namelijk 2 uur in de oven, maar dan heb je ook wat toch? Je kunt ook gaan voor een snelle kwarktaart of maak deze appeltaart met rabarber eens. Wat maak jij graag met rabarber? Wie weet komt dat volgend rabarber-seizoen aan de orde.

Ingrediënten aardbei rabarber cheesecake

 • 200 gram speculaas
 • 70 gram boter
 • 600 gram roomkaas (Philadelphia)
 • 170 gram suiker
 • 4 eieren
 • eetlepel maizena
 • scheutje vanille extract
 • 400 gram aardbeien

Rabarberpuree:

 • 350 gram rabarber
 • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 2 eetlepels limonade siroop
 • 2 eetlepels maizena
 • roze kleurstof (niet verplicht, geeft wel een lekker kleurtje)
 • 1 ei
Aardbei rabarber cheesecake

Bereiding

Maak eerst de rabarberpuree. Doe de rabarber met de suiker en limonade siroop in een pan. Laat dit voor ongeveer 12 minuten pruttelen op laag vuur, totdat de rabarber zacht is. Pureer daarna met een staafmixer.

Doe de maizena in een kom. Voeg hier 2 eetlepels van de rabarberpuree aan toe. Meng dit door elkaar. Voeg het daarna toe aan de rest van de rabarberpuree. Klop het ei los en meng dit door de rabarberpuree. Voeg eventueel de roze kleurstof toe voor een mooie roze kleur.

Verwarm de oven voor op 140 graden. Neem een springvorm van 24 cm doorsnede en bekleed met bakpapier. Vet de randen in met boter.

Maal de speculaas fijn en smelt de boter. Voeg de gesmolten boter toe aan de koekkruimels. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet daarna in de koelkast om hard te worden.

Mix de roomkaas met de suiker. Spatel hier daarna de eieren doorheen. Voeg daarna de maizena en het vanille extract toe. Spatel alles door elkaar.

Schep laagjes van het roomkaasmengsel en de rabarberpuree in de springvorm. Haal een sateprikker of mes door het beslag voor een gemarmerd effect.

Zet voor 2 uur in de oven. Na 2 uur zet je de oven uit en laat je de cheesecake volledig afkoelen in de oven. Laat de deur van de oven dicht. Je kan hem de hele nacht in de oven laten staan, maar dan kleurt hij wel nog wat verder door. Je kunt hem ook na 2 uur uit de oven halen en daarna nog 4 uur in koelkast zetten.

Decoreer de taart met plakjes aardbei. Bewaar de taart in de koelkast. Haal hem een kwartier voor serveren uit de koeling voor het lekkerste resultaat!

Aardbei rabarber cheesecake


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Een gedachte over “Aardbei rabarber cheesecake”
 1. Na 21 juni ( de langste dag van het jaar) mag je geen verse rabarber meer gebruiken omdat het oxzaalzuur wat in de bladerden zit naar de stengel terug loopt. Dit recept had je èèn maand eerder kunnen plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *