Deze hazelnoot koffiekoek is perfect voor iedere koffieleut! Maar ook niet-koffieleuten, zouden deze koek echt eens moeten proberen. Tsja, ik preek natuurlijk voor eigen parochie. Ik vind het veel te leuk als jullie mijn recepten proberen. 😉

Alhoewel: “mijn recept”? Dit recept heb ik via Mathilde. Mathilde is een kennis van mij en zij heeft een leuk Instagram account waarop ze ook allerlei lekkere baksels op deelt. Ook het recept voor deze koek. Ik mocht het recept gebruiken voor op mijn blog, dus helemaal leuk!

Oh ja, mag ik jullie wijzen op deze foto’s? Ik ben er echt blij mee! 🙂 Het plantje is al jaren oud en ooit van mijn oma geweest. Ze vond het ook heel leuk om het grapje te maken “dat de plant het nog steeds zo goed deed”.

hazelnoot koffiekoek

Ingrediënten hazelnoot koffiekoek

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een vierkant bakblik van 23 cm in en bedek de bodem met bakpapier.

Doe de bloem, zout, bakpoeder en bruine suiker in een kom. Voeg hier de boter aan toe en mix tot een egaal mengsel.

Meng de melk met de oploskoffie. Voeg deze toe aan het mengsel. Doe hier ook het ei bij. Mix daarna nogmaals door tot een egaal beslag.

Doe hier de hazelnoten bij en spatel dit door elkaar. Giet het mengsel daarna in het bakblik. Strooi hier wat bruine basterdsuiker overheen voor een knapperig laagje.

Bak de koek in ongeveer 25 minuten gaar. De koek is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de koek daarna afkoelen, haal uit de bakvorm, snijd in stukken en genieten maar!

Laat je weten als je de hazelnoot koffiekoek hebt gemaakt? Dat kan via e-mail, Instagram, Facebook.

hazelnoot koffiekoek


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

6 gedachte over “Hazelnoot koffiekoek”
  1. Ik heb het vandaag gemaakt met donkerbruine suiker en de rest zoals jouw recept maar is niet meegevallen. Na 25min was de koek nog veel te zacht en heb hem nog 6 min langer in de oven gelaten. Het brokkelt helemaal en de hazelnoten pellen viel ook al niet mee. Ik stuur je een fotootje naar je e-mailadres

  2. Wat een heerlijke koek! En ook nog eens heel makkelijk te maken, deze ga ik zeker vaker maken. De oploskoffie had ik niet in huis en heb daarom de melk weggelaten en twee eetlepels sterke koffie gebruikt. Maar voor de volgende keer kan ik wel zorgen dat ik zakjes oploskoffie heb, ben benieuwd of het dan anders smaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *