Persoonlijk hou ik zeker van een drankje op z’n tijd en ik vind het ook leuk om drank te verwerken in taarten en toetjes. Van Koreman kreeg ik een fles van hun eigen gemaakte limoncello. Een stoere fles met heerlijke inhoud. Enthousiast ging ik aan de slag met het maken van een taart. De taart was heerlijk en de limoncello had rijkelijk gevloeid, maar daardoor was de taart een beetje ingezakt. Een soort plumpudding weet je wel. Tsja, dat is natuurlijk niet wat je wil. Dus ik aan de gang met een ander recept: limoncello ijs.

Limoncello ijs

Dit keer ging het wel goed en maakte ik een overheerlijk recept voor ijs. Met limoncello natuurlijk (!), lemoncurd en koekjes. Die koekjes geven het ijs een lekkere crunch en dat smaakt heerlijk! De limoncello proef je goed terug en het ijs heerlijk romig. Perfect voor een zomeravond!

Ik ga jullie snel vertellen wat je moet doen, want met deze temperaturen snakt iedereen naar ijs, toch? Bovendien is het in een handomdraai gemaakt, alleen het wachten duurt eventjes. Haal het ijs op tijd uit de diepvries, want ijskoud ijs heeft minder smaak dan wanneer het iets is afgekoeld vind ik altijd.

Ingrediënten limoncello ijs

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 500 ml slagroom
  • 150 gram amaretti koekjes
  • 180 gram lemoncurd
  • 100 ml limoncello
  • sap van een halve citroen
  • rasp van een hele citroen

Bereiding

Doe de gecondenseerde melk in een kom. Verkruimel de amaretti koekjes. Voeg de limoncello, 150 gram van de lemoncurd, 100 gram van de koekjes, het citroenrasp en -sap toe aan de gecondenseerde melk en roer dit goed door elkaar.

Limoncello ijs

Doe de slagroom in een kom en klop deze stijf. Doe deze bij het mengsel van gecondenseerde melk en spatel dit voorzichtig door elkaar.

Neem een grote bak en schep het mengsel hierin. Verdeel op de bovenkant de rest van de koekjes en de lemoncurd (zie foto hieronder hoe het er dan uit ziet). Het duurt ongeveer 4 tot 6 uur voordat het ijs stevig is (zie eerste foto in het artikel voor het eindresultaat).

Limoncello ijs

Daarna kan je het ijs serveren. Doe wat bolletjes ijs in een mooie ijscoupe en decoreer eventueel met een schijfje citroen en een toef slagroom! Echt een zomers toetje, daar wordt je toch vrolijk van?

De limoncello heb ik gekregen, maar dat beïnvloed niet mijn mening. Trouwens: geen overmatig gebruik van deze limoncello mensen (en <18? helemaal niets).


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Limoncello ijs”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *