Deze roze fudge met muisjes, die natuurlijk ook prima blauw te maken is of groen, is het ideale kraamhapje of cadeautje voor een geboorte. Ga bij de nieuwe wereldburger op visite en geef een leuk cadeautje met deze fudge erbij, kraamvrouw blij! Of als je zelf een kindje hebt gekregen dan is het ook leuk om dit te trakteren. Zet het naast je bed, neem het mee naar je werk of laat het je kinderen trakteren op school.

Ik ben druk met een opruimactie, want ik vergeet soms wat ik heb gekocht.. Deze fudge is daarvan het resultaat: een flesje roze kleurstof en twee aangebroken pakken roze muisjes. Daarnaast stond er een aangebroken blikje gecondenseerde melk in de koelkast en dat alles bij elkaar maakt dit lekkere zoete kraamhapje.

Zie je trouwens dat toffe blik van de Ruijter op de foto? Zo leuk, die oude blikken! 🙂 Zie hier op Marktplaats voor nog meer keuze, de speciale varianten voor Koningsdag vind ik ook erg leuk! Wat vind jij van die ‘oude’ spullen?

roze fudge met muisjes

Ingrediënten roze fudge met muisjes

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 400 gram witte chocolade
  • mespunt roze kleurstof
  • 50-100 gram roze muisjes

Bereiding

Doe de witte chocolade en de gecondenseerde melk in een kom en smelt deze in de magnetron of au-bain-marie.

Als de chocolade helemaal gesmolten is voeg je de roze kleurstof toe. Meng dit door de witte chocolade fudge heen.

Neem een vorm van ongeveer 20 x 20 cm en leg hier een bakpapier in. Verdeel het mengsel over de bakvorm. Je kunt ook de helft van het recept maken, als dit je te veel van het goede is. Gebruik dan een cakeblik waarin je een bakpapier legt en het mengsel in doet.

Strooi over de bovenkant de roze muisjes. Druk dit aan met je hand.

Laat daarna zo’n 4 uur opstijven in de koelkast. Daarna in stukken snijden en genieten!

roze fudge met muisjes


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

3 gedachte over “Roze fudge met muisjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *