Ferrero Rocher chocoladetaart

Ik moet jullie wat opbiechten: ik ben dol op het kopen van boeken. En wat voor boeken maakt mij niet zoveel uit: historische romans, non-fictie, theologische boeken en ook kook-/bakboeken. Laatst heb ik twee leuke bakboeken gekocht: het kookboek van de blog: Uit de keuken van Fatima en het nieuwe boek van de Kookmutsjes. Uit het laatste boek deel ik binnenkort nog eens een lekker recept met jullie. Nu heb ik een recept uit het boek van Fatima: een Ferrero Rocher chocoladetaart.

De taart heb ik tweemaal gemaakt, een keer in zijn oorspronkelijke vorm: die er natuurlijk waanzinnig uitziet, zie het hoge taartje hieronder. En een keer in een wat afgeslankte vorm, maar nog steeds vullend en machtig genoeg. Ik geef je de ingrediënten voor de ‘simpelere’ versie, mocht je gaan voor de full experience ga dan naar de blog van Fatima of koop het boek. 🙂

Ferrero Rocher chocoladetaart

Ingrediënten Ferrero Rocher chocoladetaart

  • 2 eieren
  • 120 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 55 ml zonnebloemolie
  • 120 ml melk
  • 100 ml gekookt water
  • 10 gram bakpoeder
  • 70 gram cacao
  • snuf zout
  • 165 gram bloem

Vulling en decoratie

  • 120 gram boter
  • 400 gram nutello/hazelnootpasta
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 12 Ferrero Rocher bonbons

Ferrero Rocher chocoladetaart

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een vierkant bakblik van 20×20 en vet dit in met boter en bekleed met bakpapier.

Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker.

Voeg daarna de zonnebloemolie en de melk toe en roer goed door. Voeg daarna in delen het gekookte water toe. Mix tot een schuimig mengsel.

Voeg de bloem, zout, cacao en bakpoeder toe.  Mix tot een egaal mengsel. Doe dit in het bakblik en bak in ongeveer 30 minuten gaar. Doe zeker de prikker controle. Die moet schoon zijn, dan is je baksel gaar! Laat dit compleet afkoelen.

Vulling: mix de boter met de hazelnootpasta en de poedersuiker. Zorg ervoor dat alles lekker op kamertemperatuur is, dat gaat het beste. Als alles gemixt is zet je het ongeveer 20 minuten in de koelkast.

Als je cake volledig is afgekoeld snij je het doormidden. Verdeel ongeveer 1/3 van het mengsel over de plak cake. Snijd 4 Ferrero Rocher bonbons in stukken verdeel deze over de vulling. Leg daarna de bovenste plak cake er weer op. Smeer de bovenkant en zijkanten in met de vulling. Doe de vulling in een spuitzak en spuit 8 toeven op de taart. Druk een Ferrero Rocher in de toef. Dan is je taart klaar. Even in de koelkast om weer wat harder te worden en daarna aanvallen!

Grote tip: Snijd kleine stukjes want deze taart is ontzettend lekker, maar ook enorm machtig!

Ferrero Rocher chocoladetaart

Dit artikel bevat affiliate links (voor meer info: zie mijn disclaimer)


***** Hier vind je alle recepten voor cake! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

No Comments

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!