Ken je ze nog? De ROLO van vroeger? Die bestaan nog steeds hoor. Voor mij is zo’n ROLO echt een jeugdsentiment snoepje. Ik was altijd dolgelukkig als mijn moeder ze had gekocht. Ook op de middelbare school kocht ik weleens een rol bij de automaat, lekker joh! Voor mij is zo’n ROLO echt een jeugdsentiment snoepje.

Nu bedacht ik dat het mij wel een goede combinatie leek om fudge te maken met ROLO. Toen kwam ik op een geweldig recept waarbij er karamel fudge werd gemaakt met ROLO. Nou dat is toch helemaal geweldig. Karamel fudge kan je op een manier maken waarbij je aan de gang moet met een thermometer, maar ik verzeker je: mijn recept is gemakkelijker. Niks geen thermometer, niks geen verbrande suiker. Iedereen kan dit!

Karamelfudge met rolo

Ik hou jullie niet langer in spanning en vertel het recept voor de karamelfudge met ROLO. Je maakt met dit recept trouwens 24 blokjes.

Ingrediënten Karamelfudge met Rolo

 • 200 gram dulche de leche
 • 200 gram witte chocolade
 • 30 gram poedersuiker
 • 150 gram ROLO

Bereiding

Maak als eerste de dulche de leche (klik hier voor het recept). Je gebruikt de helft van het blik. De andere helft kan je dus gebruiken voor iets anders. Of maak het dubbele portie van deze fudge. Verdubbel dan alle ingrediënten. Het maken van de dulche de leche kost 2,5 tot 3 uur, maar dit kan ook een aantal weken/dagen eerder. Dit product kan namelijk wel een aantal maanden ongeopend bewaard blijven in voorraadkast.

Doe de witte chocolade in een kom en smelt deze. Ik gebruik hiervoor altijd de magnetron, maar het kan natuurlijk ook au-bain-marie. Let op! Zet de kom telkens voor 20 seconden in de magnetron en roer daarna goed door en herhaal dit totdat de chocolade is gesmolten. Zo smelt de chocolade niet aan.

Doe de dulche de leche bij de witte chocolade en voeg hier de poedersuiker aan toe. Meng daarna goed door totdat je een egaal geheel krijgt. Voeg daarna de ROLO toe en meng door elkaar.

Bekleed een cakevorm (bij mij waren de afmetingen: 8 x 23) met bakpapier en stort het fudgemengsel hierin. Daarna goed aandrukken. Zet daarna in de koelkast om hard te laten worden. Dit duurt ongeveer 3 uur.

Snijd de fudge daarna in blokjes (ongeveer 2,5 x 2,5) en presenteer bij de koffie of thee! Of geef het weg aan iemand die je lief hebt. 🙂

Het recept van deze karamel ROLO fudge is geïnspireerd op het recept van de blog: Jane’s Patisserie.

Ben jij ook een ROLO verslaafde?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

10 gedachte over “Karamelfudge met ROLO”
  1. Ja en super gemakkelijk om te maken, alleen de dulche de leche duurt eventjes. Ja ik ook. Gelukkig ligt hier nog een rol in de kast. 🙂

 1. Gisteren gemaakt, is idd verrukkelijk maar mierzoet. Ik vroeg me af of ik volgende keer de suiker zal weglaten, lijkt me nog zoet genoeg.

  1. Ja, klopt. De poedersuiker zit er ook in als een soort bindmiddel. Je kunt misschien beter wat Rolo snoepjes weglaten, zodat het minder zoet wordt. Of gewoon genieten van een zoet tussendoortje. 🙂

 2. O, wat is dit lekker! Wel ging na een paar dagen de karamel uit de Rolo lopen, zodat het één plakkerig goedje werd. Ik had ze in de koelkast in het cakeblik laten staan. Is het de bedoeling dat je ze in een keer opeet ??

  1. Haha eigenlijk wel! Nee, dat is gekheid, maar ik denk dat je ze beter los van elkaar in een bakje kunt zetten en dan als je moet gaan stapelen een stukje bakpapier tussen de lagen legt. Bij mij lopen ze dan in elk geval niet uit. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *