Met deze heerlijke chocoladetaart met kersen maak je iedereen blij. Daarnaast is het een gemakkelijke taart om te maken, dus ook voor de bakker geen moeite. Bovendien.. het is bijna Valentijnsdag. Nou dat mag gevierd worden met een heerlijke chocoladetaart met kersen. Wist je dat in chocolade een liefdeshormoon zit – kleine mate natuurlijk – wat je extra blij maakt? Chocolade eten dus! 😉
Ingrediënten chocoladetaart met kersen
Cake
- 4 eieren
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 30 gram cacaopoeder
- 170 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram boter
- 100 gram pure chocolade
Vulling
- 250 ml slagroom
- 150 gram kersenjam
Decoratie
- 200 ml slagroom (+ 1 el suiker)
- 1 el cacaopoeder
- sprinkles naar keuze
Bereiding
Cake
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed twee bakvormen met een doorsnede van 24 cm met bakpapier en vet de rand in met boter.
Doe de boter samen met de suiker in een kom en mix tot een geheel. Voeg daarna één voor één de eieren toe en mix dit goed door. Voeg daarna de cacao en het zelfrijzend bakmeel toe en mix tot een egaal cakebeslag.
Snijd de chocolade in kleine stukjes. Voeg aan de chocoladestukjes een eetlepel bloem toe en meng het door elkaar. Dit zorgt ervoor dat de stukjes niet daar de bodem zakken.
Verdeel het cakebeslag over de twee bakvormen en bak deze in 20-25 minuten gaar in de oven. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Laat daarna volledig afkoelen.
Vulling
Voor de vulling doe slagroom in een kom en mix stijf. Klop kersenjam, of een ander soort jam erdoorheen.
Decoratie
Dan het leukste: opmaken! Leg de ene cake op een bord. Bestrijk de onderste helft met het kersen-slagroommengsel. Zet bovenste helft erop. Mix de slagroom stijf met de suiker en voeg hier de cacao aan toe. Doe dit in een spuitzak met spuitmondje en spuit toeven op de taart. Verdeel hier wat sprinkles overheen voor de decoratie.
Dan is je taart klaar. De oven doet veel voor jou, de vulling is een fluitje van een cent en het resultaat is verrukkelijk!
Maak jij ook deze zoete taart voor je geliefde(n)?
***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****
Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.
Oh lekker! Goed idee om deze te maken voor 14 februari, ik denk er even over na nog.
Ben benieuwd wat je gaat maken, laat je het me nog even weten?
Het wordt deze taart, de spullen heb ik net in huis gehaald, morgen ga ik hem bakken.
Oeh, ik ben benieuwd! Stuur je mij een foto hoe die geworden is en nog belangrijker, hoe de smaak was? Vind ik namelijk superleuk om te horen. 🙂
Ja is goed hoor, foto ook alsik het niet vergeet er 1 te maken.
Oeh, die ziet er wel heel erg lekker uit!
Dankjewel voor je reactie! Ja, hij smaakt ook erg goed.
De taart is klaar….en lekker!
Zet hem zo op mijn blog met een verwijzing naar het recept op jouw blog.
Nou dat is mooi, gelukkig maar! Leuk dat je dat wilde doen, bedankt!