Knakworsten in bladerdeeg

Deze knakworsten in bladerdeeg ring is ideaal voor op een feestje. In het midden zet je allerlei lekkere dips en de bladerdeegknakworsten liggen er in een ring omheen. Iedereen kan nemen wat die lekker vind en als gastvrouw/-heer heb je er geen omkijken meer naar.

Wat ook handig is, is dat het een fluitje van een cent is om dit te maken. Als basis gebruik je knakworsten en bladerdeeg, dus veel ingrediënten hoef je ook niet in te slaan. Leuk om samen te serveren met de gehaktballetjes met spek of de kaasvlinders.

Welk hartig hapje staat er bij jullie standaard op tafel tijdens een feestje? 

Ik heb de knakworsten geserveerd met mosterd, heksenkaas en curry (mijn favoriet!).

Knakworsten in bladerdeeg

Ingrediënten knakworsten in bladerdeeg
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 blikjes knakworsten
  • 3 eetlepels mosterd
  • 1 ei
  • sesamzaadjes
Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een bakplaat en leg hier bakpapier overheen.

Snijd het bladerdeeg in 4 repen (even breed als de knakworst). Smeer de repen in met mosterd. Rol een knakworst in het bladerdeeg en snijd het overtollige bladerdeeg eraf. Druk goed dicht. Ga door totdat elke knakworst in bladerdeeg zit verpakt.

Snijd daarna alle bladerdeeg knakworsten door de helft. Leg daarna alle bladerdeeg knakworsten in een cirkel op de bakplaat. Klop het ei los en smeer dit over de bovenkant van het bladerdeeg. Strooi hier wat sesamzaadjes overheen.

Zet daarna voor 15 – 20 minuten in de oven. Daarna, dippen maar!


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

7 Comments

  • ohladybake 20 februari 2018 at 12:15

    Wat een leuk idee!
    Ga ik zeker eens uittesten!

    Reply
    • Lianne 20 februari 2018 at 14:43

      Thanks! Leuk, laat je horen wat je ervan vond? Dat vind ik altijd leuk om te horen. 🙂

      Reply
  • beautybybabs 20 februari 2018 at 14:49

    Wat leuk gedaan! Laatst deden wij maar een knakworst op brood, vrij saai eigenlijk. Ik kan hier vooral de mannen heel blij mee maken!

    Reply
    • Lianne 20 februari 2018 at 14:56

      Dank je! Dit is echt heerlijk en erg leuk voor een feestje of voor kinderen.

      Reply
  • etenmetroos2015 25 februari 2018 at 10:43

    Leuk idee! Durf het nooit hardop te zeggen maar knakworst is gewoon écht lekker af en toe! Lekker hapje! 🙂 Ik heb het vaak zo druk rondom feestjes/etentjes etc. dat ik het dan makkelijk aanpak en dingen gewoon koop, slecht hé haha?!

    Reply
  • Anneke 16 maart 2018 at 22:13

    Heb alle ingrediënten in huis 😊😄 morgen maar eens gaan maken.. bedankt lianne

    Reply
    • Lianne 17 maart 2018 at 17:41

      Leuk! Is het lekker geworden? 😉

      Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!