Deze knakworsten in bladerdeeg ring is ideaal voor op een feestje. In het midden zet je allerlei lekkere dips en de bladerdeegknakworsten liggen er in een ring omheen. Iedereen kan nemen wat die lekker vind en als gastvrouw/-heer heb je er geen omkijken meer naar.

Wat ook handig is, is dat het een fluitje van een cent is om dit te maken. Als basis gebruik je knakworsten en bladerdeeg, dus veel ingrediënten hoef je ook niet in te slaan. Leuk om samen te serveren met de gehaktballetjes met spek of de kaasvlinders.

Welk hartig hapje staat er bij jullie standaard op tafel tijdens een feestje? 

Ik heb de knakworsten geserveerd met mosterd, heksenkaas en curry (mijn favoriet!).

Knakworsten in bladerdeeg

Ingrediënten knakworsten in bladerdeeg
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 blikjes knakworsten
  • 3 eetlepels mosterd
  • 1 ei
  • sesamzaadjes
Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een bakplaat en leg hier bakpapier overheen.

Snijd het bladerdeeg in 4 repen (even breed als de knakworst). Smeer de repen in met mosterd. Rol een knakworst in het bladerdeeg en snijd het overtollige bladerdeeg eraf. Druk goed dicht. Ga door totdat elke knakworst in bladerdeeg zit verpakt.

Snijd daarna alle bladerdeeg knakworsten door de helft. Leg daarna alle bladerdeeg knakworsten in een cirkel op de bakplaat. Klop het ei los en smeer dit over de bovenkant van het bladerdeeg. Strooi hier wat sesamzaadjes overheen.

Zet daarna voor 15 – 20 minuten in de oven. Daarna, dippen maar!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

7 gedachte over “Knakworsten in bladerdeeg”
  1. Leuk idee! Durf het nooit hardop te zeggen maar knakworst is gewoon écht lekker af en toe! Lekker hapje! 🙂 Ik heb het vaak zo druk rondom feestjes/etentjes etc. dat ik het dan makkelijk aanpak en dingen gewoon koop, slecht hé haha?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *