Amarula kwarktaart

Heb je nu een gezellig feestje met volwassenen? Maak dan deze Amarula kwarktaart. Lekker met een vleugje drank erin en zeg eerlijk: deze taart ziet er toch heerlijk uit? De koekjes aan de zijkant maken het geheel extra feestelijk en chocoladestrooisels doen het altijd goed op een taart.

Daarnaast is het natuurlijk ideaal dat deze taart niet in de oven hoeft. Maak hem zo’n 3,5 uur voordat je feestje begint en je laat je gasten versteld staan met deze Amarula taart!

Amarula kwarktaart

Ingrediënten Amarula kwarktaart

Bodem

  • 200 gram Mariabiscuit + 30 gram cacao
  • OF 200 gram koekjes van Farm Brother (restant van de koekjes die je voor de zijkant gebruikt)
  • 100 gram boter
  • 7 koekjes Almond Brownie*
  • 7 koekjes Marple Pecan*

*welke koekjes je precies gebruikt maakt niet uit, als ze maar langwerpig zijn en de ene soort donker en de ander licht.

Kwark

  • 300 gram Amarula (+ 100 ml voor gelatine)*
  • 500 gram magere kwark (naturel)
  • 250 ml slagroom
  • 10 blaadjes gelatine
  • 50 gram bruine basterdsuiker

*met deze hoeveelheid Amarula proef je de drank goed. Denk je dat je dat te heftig vind? Vervang dan de helft van de Amarula door chocolademelk.

Decoratie

  • 200 ml slagroom (+ 1 el suiker)
  • 20 ml Amarula
  • chocolade strooisels

Bereiding

Bekleed als eerste je springvorm met bakpapier, mijn springvorm is 24 cm doorsnede.

Bodem

Zet langs de zijkant van de springvorm om en om de koekjes. Verkruimel de koekjes (voeg eventueel de cacao toe aan de koekkruimels). Smelt de boter in een pannetje. Doe de gesmolten boter bij de koekkruimels en meng goed door. Stort daarna het mengsel in een springvorm en druk goed aan. Zet daarna in de koelkast en laat hard worden.

Kwark
Week de gelatineblaadjes voor 8 minuten in ijskoud water.

Meng de Amarula (300 gram) en de kwark goed door elkaar. Klop de slagroom stijf met de suiker. Meng de slagroom door het Amarula mengsel.

Haal na 8 minuten de gelatineblaadjes uit het water en knijp goed uit. Doe 100 gram Amarula in een pannentje en los hierin de gelatineblaadjes op. Laat iets afkoelen en giet daarna bij het Amarula mengsel.

Stort dit, als je bodem al afgekoeld is, op de bodem en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast

Decoratie
Klop de slagroom stijf met de suiker. Voeg daarna de Amarula toe en meng dit goed door. Doe dit in een spuitzak met spuitmond en spuit toeven op de taart. Decoreer verder met wat chocoladestrooisels.

Geniet daarna van je heerlijke taart!


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

5 Comments

  • Frederique 10 januari 2020 at 06:50 Reply

    Dat ziet er heerlijk uit, heel feestelijk ook!

  • kiki 15 januari 2020 at 15:20 Reply

    oh, ik ben dol op kwarttaart. deze ga ik onthouden, jammie, krijg nu al honger

    • Lianne 11 februari 2020 at 23:33 Reply

      Tof! Ik hoor het graag als je hem gemaakt hebt.

  • mckleuver 15 januari 2020 at 19:21 Reply

    Een lekkere kwarktaart met een hoop slagroom. Ik denk dat je daar een hoop mensen blij mee zult maken! Ziet er erg lekker uit

    • Lianne 11 februari 2020 at 23:33 Reply

      Zeker te weten! Het is een heerlijke taart. 😀

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!