Deze speculaas spijs cake past natuurlijk goed in het thema Sinterklaas, herfst, winter en Kerst, vandaar dat ik er een nieuw recept ingooi. Er zit niet te veel spijs in de cake, zodat dat niet te overheersend wordt, maar gewoon een vleugje – voor zover dat kan met spijs. Mijn inspiratie komt van de gevulde speculaas brownies van Laura’s Bakery (dat klinkt echt lekker). Daarnaast heb ik geswiepswapswoept met de appel kruidnootjes cake van Hussemusse. De appel en de kruidnoten zijn eruit gewieberd en de het spijs en de speculaaskruiden zijn ervoor in de plaats gekomen.

Ik moet eerlijk bekennen: de eerste keer dat ik deze cake maakte was ik niet zo zuinig met het spijs, waardoor dat helemaal naar de boven gezakt was en de cake niet gaar was geworden. Dus een leer voor de volgende keer: doseren, doseren, doseren. Gelukkig ging poging 2 wel volgens plan en kwam er een ontzettend lekkere cake uit de oven rollen. Ik houd jullie niet langer in spanning: hier is het recept!

Speculaas spijs cake

Ingrediënten speculaas spijs cake

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 10 gram speculaaskruiden
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram spijs
  • 20 gram amandelschaafsel

Bereiding

Het maken van een cake is voor jullie vast geen hogere wiskunde meer, maar toch: ik leg het even kort uit.

Verwarm de oven voor op 175 graden, vet een cakeblik (25 cm lang) in met boter en bekleed met bakpapier.

Mix de boter met de suiker tot een romig geheel. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg daarna de speculaaskruiden en het zelfrijzend bakmeel toe en mix tot een egaal cake beslag.

Snijd de spijs in kleine blokjes. Doe dit in een bakje met een halve eetlepel bloem. Even mengen, zodat elk stukje spijs omhult is met bloem. Voeg de stukjes spijs dan toe aan het cakebeslag. Roer dit door elkaar. Giet het beslag in het cakeblik. Strooi over de bovenkant het amandelschaafsel.

Zet voor 45 – 50 minuten in de oven. Daarna lekker opeten, ik denk dat warm ook erg lekker is!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Speculaas spijs cake”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *